Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Δεν παει άλλο!


Αυτή είναι η μόνη φράση που έρχεται στο μυαλό όλων όσων διαφωνούνε και αντιδρούν στα ακραία επεισόδια που συνεχώς εμφανίζονται στα ελληνικά γήπεδα. Στους πραγματικούς φίλους του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου, του πόλο ή πιο απλά του θεάματος. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2010 να έχουμε τέτοια κανιβαλιστικά επεισόδια σε χώρους αθλητισμού,χαράς και διασκέδασης εις βάρος του πολιτισμού ενός ολόκληρου λαού. Το χειρότερο κακό είναι πως αυτά τα θλιβερά γεγονότα που μαυρίζουν τον ελληνικό αθλητισμό υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια δίχως κάποιος αρμόδιος να έχει καταφέρει έστω να τα περιορίσει και αν κάποιοι βλέπουν βελτίωση τότε μάλλον δεν είναι στα καλά τους. Και κάτι ακόμα, πιο θλιβερό, είναι πως οι εικόνες αυτές γυρίζουν ολόκληρο το πλανήτη εκθέτοντας ολόκληρη τη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα η τραγική κατάσταση στον τέταρτο τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών εχθές το βράδυ στο Σ.Ε.Φ ξεχύλισε το ποτήρι,ένα ποτήρι που κατά την άποψή μου έχει ξεχυλίσει εδώ και καιρό. Το θέαμα καταστράφηκε, μπάσκετ δεν παίκτηκε, ο αγώνας τελικά δεν κατάφερε να τελειώσει και το ρολόι έδειξε πως από τις 21-45 που έπρεπε να ξεκινήσει ο αγώνας τελικά άρχισε 11 παρά έχοντας δύο διακοπές και μάλιστα μία οριστική διακοπή με το ρολόι να δείχνει 2 παρά τέταρτο περίπου. Οι ανεγκέφαλοι για ακόμη μία φορά τα έκαναν γυαλιά καρφιά, πέταξαν καρέκλες, μπουκάλια, κέρματα και φωτοβολίδες θέτοντας τη ζωή των παικτών σε κίνδυνο μιας και η κατάσταση ήταν ανεξέλεκτη. Για ακόμη μία φορά η Αστυνομία ήταν άφαντη, η περιφρούρηση του γηπέδου ακριβώς το ίδιο και γενικά τα "καλόπαιδα" των ελληνικών γηπέδων είχαν όλη την άνεση να χαλάσουν το συγκεκριμένο αγώνα.
Οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι αν θυμάμαι καλά ήταν και στο Παρίσι πρίν λίγο καιρό και μάλιστα κέρδισαν το βραβείο της πιο ισχυρής κερκίδας βοηθώντας την ομάδα τους στο μέγιστο δυνατό κάνοντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που μόνο αυτοί ξέρουν.Όλα αυτά χωρίς καπνογόνα, χωρίς μπουκάλια και άλλες τέτοιες χαμομάρες.Τότε όμως μάλλον δεν τους έπαιρνε να τα πάρουν μαζί τους αντιθέτως με το Σ.Ε.Φ και την Ελλάδα που όλα επιτρέπονται.
Αυτή η ιστορία πρέπει κάπως να σταματήσει.Το μπάτζετ των χθεσινών μεγάλων ομάδων είναι περίπου στα 70 εκατομμύρια ευρώ, δεν τους αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Όλοι εμείς που αγαπάμε τον αθλητισμό δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο τέτοιες μαύρες νύχτες του αθλητισμού μας.Δεν ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ κυρίες και κύριοι!Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι αρμόδιοι τόσο πιο γρήγορα θα δούμε καλύτερες μέρες σε αυτό που μαθαμε να λέμε αθλητισμό...
Επιμέλεια-Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: