Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΏΡΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ


Ο΄Ότο της καρδιάς μας και οι παίκτες του ταξίδεψαν για τα γήπεδα της Ν.Αφρικής με σκοπό να κάνουν τα μέγιστα για τη γαλανόλευκη. Η ομάδα μας αποτελείται από 23 ποδοσφαιριστές που είναι οι εκλεκτοί του Γερμανού ομοσπονδιακού προπονητή.

Ανάμεσά τους οι Σ.Κυργιάκος της Λίβερπουλ, ο Φ.Γκέκας με φοβερές παρουσίες στα Γερμανικά γήπεδα, ο Γιώργος Καραγκούνης με τη μεγάλη εμπειρία του και πολλοί ακόμα μεγάλοι παίκτες όπως Τοροσίδης, Κατσουράνης, Χαλκιάς. Στόχος της ελληνικής ομάδας οπωσδήποτε να αποδόσει τα μέγιστα και ότι καλύτερο μπορέσει να καταφέρει θα είναι άξιο συγχαρητηρίων. Η Εθνική μας μπορεί να χρειάστηκε να περάσει από τη διαδικασία των μπαράζ για να είναι στην τελική φάση του Μουντιάλ απέναντι στην Ουκρανία όμως αυτό δε σημαίνει πως δε θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό.

Η τελευταία και μοναδική φορά που η Εθνική μας βρέθηκε σε Μουντιάλ ήταν το 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες δίχως να μπορέσει να έχει μια καλή παρουσία καθώς δεν κατάφερε ούτε ένα τέρμα ενώ δέκτηκε 10.Φυσικά δεν είχε και συνέχεια μιας και αποκλείστηκε στην πρώτη φάση του θεσμού.

Η φετινή παρουσία της μετά από 26 χρόνια σε τελική φάση παγκοσμίου Κυπέλλου σίγουρα έχει διαφορετικό χρώμα αφήνοντας περισσότερα να περιμένουμε από τους Διεθνείς μας. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα μας έχει κατακτήσει ένα Ευρωπαικό Κύπελλο το 2004, έχει συμμετάσχει στο ακριβώς επόμενο το 2008 και πλέον βρίσκεται και στο Παγκόσμιο της Ν.Αφρικής 2010.

Η παρουσία του Γερμανού προπονητή στο πάγκο της Εθνικής μας στα 71 του πλέον είναι μόλις η πρώτη του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό σίγουρα είναι ένα ακόμα κίνητρο για τον ομοσπονδιακό μας προπονητή να προσπαθήσει στο μέγιστο δυνατό.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά για την Εθνική μας με αντίπαλο την Νότια Κορέα το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 14¨30 στο «Nelson Mandela Bay Stadium» και οι ευχές όλων είναι να ξεκινήσει με το δεξί.

Επιμέλεια-Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: