Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Με μια Πρώτη ματιά...


Η πορεία των ελληνικών ομάδων στην φάση των μεταγραφών και της προετοιμασίας τους για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει με όλες τις ελληνικές ομάδες να βρίσκονται σε σχεδιασμό. Προπονητές πάνε και έρχονται, παίκτες είναι έτοιμοι να πάρουν μεταγραφή και να αλλάξουν φανέλα και ομάδα, και γενικώς είναι η εποχή που ανακατεύεται η τράπουλα στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα προβλήματα για τις περισσότερες ομάδες. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, οι δύο πιο ιστορικοί σύλλογοι της χώρας, αντιμετωπίζουν σοβαρά διοικητικά προβλήματα.Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός αδυνατεί να βρει Πρόεδρο στο μοντέλο της πολυμετοχικότητας με τον κ. Πατέρα να έχει αφήσει τη θέση κενή μετά την κατάκτηση του Νταμπλ. Το χειρότερο κακό είναι η "φαγωμάρα" ανθρώπων που αγαπάνε(υποτίθεται)τον Παναθηναϊκό και δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε κάτι για το καλό της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός παραμένει με τον κ.Κόκκαλη αφεντικό αλλά με πολλά οικονομικά προβλήματα όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος αναζητώντας συμπαίκτη στο παιχνίδι. Λύση δεν έχει βρεθεί ακόμα με τον κ. Μαρινάκη να θέλει να βοηθήσει την ομάδα αλλά είναι άγνωστο ακόμα ποια θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων. Δεδομένο είναι πως ο Ολυμπιακός διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο δίχως προπονητή, χωρίς παίκτες ποιότητας και χρήματα για μεταγραφές.Ο Γερμανός Λίνεν θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος του προπονητής χωρίς να υπάρχει όμως ακόμα επίσημη ανακοίνωση.

Η ΑΕΚ είναι η πιο κινητική ομάδα στο παιχνίδι των μεταγραφών καθώς ήδη έχει συμφωνήσει με 2-3 παίκτες, κράτησε τον Μπάγιεβιτς στο πάγκο και προσπαθεί να κάνει κινήσεις ουσίας. Ο Σκόκο θεωρείται παρελθόν από τους ανθρώπους της Ένωσης όμως επίσημη πρόταση που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των κιτρινόμαυρων δεν έχει υπάρξει. Είναι δεδομένο πως η πώληση του Αργεντινού άσου θα αποφέρει περισσότερα χρήματα στο μπάτζετ της ομάδας και έτσι είναι βέβαιο πως θα μπορέσουν να καλυφθούν οι θέσεις που θέλει ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

Ο Δικέφαλος του Βορρά με την πολύ καλή φετινή σεζόν έχει από χθες και επίσημα προπονητή για τη νέα περίοδο.Ο Ιταλός Μερέτα είναι από χθες ο νέος προπονητής της ομάδας του ΠΑΟΚ και τώρα όλοι έχουν στραφεί στο θέμα των μεταγραφών.Ο Σαλπιγγίδης πρέπει να θεωρείται παίκτης του ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά και αναμένονται οι υπόλοιπες κινήσεις από την πλευρά του Θ.Ζαγοράκη.Τέλος, ένα θέμα που απασχολεί τους ανθρώπους του Δικεφάλου είναι και η έδρα του στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια καθώς δεν είναι βέβαιο ακόμα πως ο ΠΑΟΚ θα παίζει στη φυσική του έδρα την Τούμπα.

Οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος δεν έχουν κάνει ακόμα σημαντικές κινήσεις με τις ΠΑΕ να βρίσκονται σε σχεδιασμό για τη νέα περίοδο και τους παίκτες και τα επιτελεία τους να βρίσκονται σε διακοπές.

Είναι βέβαιο πως είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα λόγω του χρονικού σημείου που βρισκόμαστε και με το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής να βρίσκεται σε εξέλιξη.Υπάρχουν όμως πολλά προβλήματα που καθυστερούν ειδικά τις μεγάλες ομάδες(Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) να προετοιμαστούν και να "ψωνίσουν" όπως περιμένουν οι οπαδοί τους. Θα επανέλθω στο θέμα όταν θα έχουμε περισσότερη ύλη στα χέρια μας για να μπορείτε και σεις να κρίνετε τα προφίλ των ελληνικών ομάδων στο νέο πρωτάθλημα και κύπελλο.

Επιμέλεια-Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: