Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Πτώση εδώ , αύξηση εκεί



Πτώση της τάξεως του 8% στα έσοδα από τον τουρισμό παρατηρείται στην Ελλάδα σύμφωνα με ειδησεογραφικό site. Πτώση που πλήτει κατά πολύ την οικονομία της χώρας μας καθώς ο κλάδος του τουρισμού είναι ίσως ο μοναδικός τομέας εσόδων που μας έχει απομείνει. Την ίδια στιγμή ραγδαία αύξηση στις κρατήσεις ξενοδοχείων και μαζική προσέλευση τουριστών επιβεβαιώνεται στην γειτονική Τουρκία καθώς σύμφωνα με στοιχεία περίπου 8 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα από τον Ιανουάριο εώς τον Μάιο.
Καιρός ήταν λέω εγώ.Δεν μπορεί σε ξενοδοχείο της Τουρκίας 4 αστέρων να μένεις με 40 euro την βραδυά για δίκλινο δωμάτιο και σε νησί των Κυκλάδων να πληρώνεις τουλάχιστον τα διπλάσια για πολύ λιγότερες παρεχόμενες υπηρεσίες.Η κουτοπονηριά του Έλληνα , το ''έλα μωρέ θα μας πουν οι ξένοι τώρα, που όταν χτίζαμε την Ακρόπολη ήταν στα δέντρα'' έχουν παρέλθει. Τιμές της τάξεως των 8 euro για μια χωριάτικη σαλάτα (χωρίς φέτα βέβαια) πρέπει να πάψουν να υπάρχουν εαν δεν θέλουμε να χάσουμε τον τελευταίο οικονομικό πόρο της χώρας. Και γιατί να προτιμήσει την Ελλάδα ο ξένος δηλαδή και να μην πάει στην Τουρκία όπου και καλά περνάει,και τα μπάνια του κάνει στα Μικρασιατικά παράλια, και καλοτρώει ανατολίτικες λιχουδιές σε απίστευτα χαμηλότερες τιμές από τις δικές μας; Για να μην μιλήσω για το κομμάτι της ευγένειας όπου οι δικοί μας μαγαζάτορες έχουν μείνει αιώνες πίσω σε σχέση με τους γείτονες.
Φυσικά υπάρχουν και οι δυστυχώς ελάχιστες, εξαιρέσεις...Για παράδειγμα δεν θα ξεχάσω ποτέ τον σερβιτόρο που σκιζόταν να μας εξυπηρετήσει σε μια ταβέρνα στη Σίφνο και που στο τέλος της βραδυας απεδείχθη ότι ήταν ο ιδιοκτήτης και μάγειρας της ταβέρνας, κέρασε κρασί όλο το μαγαζί και γενικά ήταν ευγενικότατος και είχε καταφέρει να φτιάξει μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.
Στην ντομπροσύνη και στην αυθεντικότητα στηριζόταν τόσα χρόνια ο ελληνικός τουρισμός, στοιχεία που τείνουν να χαθούν και μαζί με αυτά χάνονται ξένοι και έλληνες τουρίστες που προτιμούσαν τις διακοπές στην Ελλάδα όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά και για τους αγνούς ανθρώπους που κατοικούσαν στη χώρα αυτή...

Πηγές: News24|7.gr

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: