Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Υπό το φάσμα της πείνας


Τραγική υπενθύμιση για την ανθρωπότητα αποτελεί η ύπαρξη 900 εκατομμυρίων ανθρώπων που υποφέρουν από χρόνια πείνα, σύμφωνα με τον Οργανισμό τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του Ο.Η.Ε. Υπενθύμιση προς τον δυτικό κόσμο ότι τα αγαθά τα οποία πολλοί θεωρούν ως δεδομένα, όπως η τροφή, μόνο τέτοια δεν είναι για 900 εκ. συνανθρώπους μας.

Θετικό πάντως χαρακτηρίζεται το γεγονός πως για πρώτη φορά υπάρχει μείωση του αριθμού υποσιτισμένων ανθρώπων καθώς μέχρι πέρυσι περίπου 1 δις άτομα υπέφεραν από την έλλειψη τροφής.

Σύμφωνα πάντα με τον οργανισμό οι περισσότεροι άνθρωποι που υποσιτίζονται ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Τα δύο τρίτα μάλιστα ζουν σε επτά μόνο χώρες: το Μπαγκλαντές, την Κίνα, το Κονγκό, την Αιθιοπία, την Ινδία, την Ινδονησία και το Πακιστάν.

Ευχή όλων είναι στο μέλλον να μειωθεί και άλλο ο αριθμός των υποσιτισμένων ανθρώπων και γιατί όχι κάποτε να εξαλειφθεί.


Επιμέλεια : Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά αδιανόητο να υπάρχουν άνθρωποι ανά τον κόσμο που αδυνατούν να καλύψουν την ανάγκη τους για τροφή.Ξέρω πως πολύς κόσμος το θεωρεί απαράδεκτο , συμπάσχει και δυσανασχετεί με αυτή την κατάσταση.

Δε νομίζω πάντως πως πολλοί από εμάς έχουν πραγματικά αναλογιστεί την τραγικότητα αυτής της πραγματικότητας. Ας σκεφτούμε πως είναι να μην μπορούμε να βρούμε τροφή όχι μόνο για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας,πως είναι να παλεύεις καθημερινά όχι για μία καλύτερη θέση στη δουλειά,για καλύτερη εκπαίδευση ή απλά για ένα καλύτερο μέλλον αλλά να παλεύεις απλά για να έχεις μέλλον......να ζήσεις άλλη μία μέρα....