Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...


Επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι οδηγοί και ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Τα δύο βασικά μπλόκα στον Σκαραμαγκά και τη Μεταμόρφωση παραμένουν, και μάλιστα ενισχύονται με φορτηγά που καταφθάνουν από αρκετές περιοχές της χώρας. Οι εντάσεις δεν λείπουν, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι απεργοί ιδιοκτήτες επιχειρούν να σπάσουν τα αστυνομικά μπλόκα και να φτάσουν με τα φορτηγά τους, σε πορεία διαμαρτυρίας, ως το κέντρο της Αθήνας.
Η σύγκρουση των αυτοκινητιστών με την Κυβέρνηση παραμένει λοιπόν αδιάκοπη και λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα, καθώς και οι δύο πλευρές εμφανίζονται ανυποχώρητες. Από τη μία οι απεργοί διαμαρτύρονται για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους και υποστηρίζουν ότι με αυτήν οδηγούνται μαθηματικά στην οικονομική καταστροφή, καθώς το ήδη απομειωμένο τα τελευταία έτη εισόδημά τους έρχεται να συνδυαστεί με την απαξίωση των αδειών τους, για την απόκτηση των οποίων έχουν καταχρεωθεί στις τράπεζες. Από την πλευρά της, η Κυβέρνηση επισημαίνει ότι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αποτελεί κοινοτική επιταγή, έχει ήδη συμβεί σε όλες τις χώρες της Ένωσης και εν πάση περιπτώσει έιχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε οι αγοράσαντες άδειες φορτηγών δημοσίας χρήσης, ιδίως την τελευταία πενταετία, απλώς δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται.
Και οι δύο πλευρές έχουν σοβαρά επιχειρήματα, τα οποία και υποστηρίζουν με πάθος. Αυτό που προέχει ωστόσο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι να γίνει μία προσπάθεια προκειμένου να εξευρεθεί ένας κοινός τόπος διαβούλευσης και οργανωμένης συζήτησης, ώστε να υπάρξει εν τέλει μια μέση λύση, που αν δεν ικανοποιεί πλήρως, τουλάχιστον να συμβιβάζει τα δύο στρατόπεδα.Για να μην την πληρώνουν οι απλοί οδηγοί που ταλαιπωρούνται στα μπλόκα, ούτε οι επιχειρηματίες, που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα αναγκαία για την επιβίωση των καταστημάτων τους προϊόντα...

Επιμέλεια-Μιχάλης Χορευτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: