Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ήταν μια καλή εμπειρία..


Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Βαρκελώνη γνωρίζοντας πως θα έχει πολύ δύσκολο έργο. Αυτό που δε φανταζόταν ήταν το πόσο δύσκολο βράδυ θα είχε και το πως θα περίμενε να τελειώσει το μαρτύριό του.
Το παιχνίδι ξεκίνησε και τελείωσε με τη Μπαρτσελόνα να επιτίθεται ακατάπαυστα πνίγοντας τους πρασίνους στη περιοχή τους. Ο Τζόρβας έκανε εξαιρετική εμφάνιση όσο και αν ακούγεται παράλογο μιας και δέκτηκε πέντε τέρματα. Σημείωσε πολλές αποκρούσεις που έσωσαν την ομάδα του από τα χειρότερα. Απέκρουσε πέναλτι και ήταν πολύ καλός έχοντας απέναντί του θηρία όπως ο Μέσι, ο Βίλια, ο Άλβες και άλλοι. Ο Γκοβού πάγωσε το <<Καμπ Νου>> στο 20' όπου μετά από εξαιρετικό τακουνάκι-πάσα του Σισέ πλάσαρε ιδανικά τον Βαλντές. Το παιχνίδι κυλούσε ανάποδα με τη ροή του αγώνα μέχρι εκείνη την ώρα μιας και η Μπάρτσα είχε τις ευκαιρίες ενώ ο Παναθηναϊκός το γκολ. Αυτό όμως δε κράτησε για πολύ. Ο Μέσι, αμέσως μετά τη σέντρα, ισοφάρισε και ο Βίγια έδωσε προβάδισμα λίγα λεπτά μετά για τους Καταλανούς. Το ημίχρονο έληξε 3-1 με τους πράσινους να μην έχουν πολλές ελπίδες για ανάκαμψη στην επανάληψη.
Η Μπάρτσα συνέχισε με τους ίδιους ρυθμούς, πίεσε ψηλά, πρόσφερε υψηλό θέαμα και έφτασε το σκορ στο 5-1 χάνοντας και πέναλτι Οι Καταλανοί έκρυβαν τη μπάλα με τον Μέσι σε μεγάλα κέφια και τους Πέδρο και Μπόγιαν να συμβάλουν στο τελικό άνετο αποτέλεσμα. Ευχή όλων των φίλων του ΠΑΟ η χθεσινή ήττα να αφήσει μόνο καλά στοιχεία και πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια μαθαίνοντας μέσα από τα λάθη του. Είναι βέβαιο πως ο Νιόπλιας δεν είχε στον προϋπολογισμό του βαθμό ή βαθμούς από το συγκεκριμένο παιχνίδι,κάτι που είναι γνωστό σε όλους. Η κακή εμφάνιση είναι που προβλημάτισε σε συνδυασμό με το βαρύ σκορ.
Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του δύο εντός παιχνίδια που μπορεί να τα πάρει και να ανατρέψει το κλίμα στις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Το έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως μπορεί να πάρει τη πρόκριση στους καλύτερους 16 του φετινού Champions League. Τα επόμενα δύο κρίσιμα ματς θα δείξουν που μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός του Νιόπλια...

Επιμέλεια-Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: