Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Τρίτη και φαρμακερή(;)...


Την παραίτηση του μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου υπέβαλε ο Ντουσαν Μπάγιεβιτς στους διοικούντες της ομάδας της ΑΕΚ. Σήμερα το μεσημέρι ο Ντούσκο πήγε στο προπονητικό κέντρο της Ένωσης στους Θρακομακεδόνες και παρουσία του κ. Αδαμίδη αποχαιρέτησε τους παίκτες του. Τα ηνία της ομάδας αναλαμβάνουν οι Γκρέταρσον και Κόλα μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης για τον πάγκο της ΑΕΚ.
Αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά θητεία του Μπάγιεβιτς ως προπονητής στην ομάδα της καρδιάς του. Η πρώτη του φορά ως προπονητής ήταν το 92΄, έμεινε τέσσερα χρόνια και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση τριών συνεχόμενων πρωταθλημάτων. Το 96΄ ο Ντούσκο πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει την ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό και οι οπαδοί της Ένωσης τον μίσησαν, καθώς πήγε στην αντίπερα όχθη.
Το 2002 ο Μπάγιεβιτς επέστρεψε στην ΑΕΚ για 2η φορά και παρέμεινε μέχρι το 2004, όπου πήγε πάλι στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, ο Ντούσκο δίχασε τον κόσμο της ΑΕΚ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το έργο του να γίνει ακόμη πιο δύσκολο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατούσε, είναι οι δηλώσεις του μετά από ένα ματς με την Παναχαϊκή πως τον απειλούν και πως αν πειράξουν κάποιον από την οικογένεια του θα τους σκοτώσει! Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το άσχημο περιστατικό στον φιλικό αγώνα με την Καλλιθέα το περασμένο καλοκαίρι, όπου ο Μπάγιεβιτς ξυλοκοπήθηκε από οπαδούς της ΑΕΚ και όλοι στην Ένωση ήξεραν ότι το μέλλον του στην ομάδα δεν θα ήταν πολύ.
Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς αποχώρησε λοιπόν από την μεγάλη του αγάπη για τρίτη φορά και όπως όλα δείχνουν, είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο κάποια στιγμή να ξαναγυρίσει...

Επιμέλεια: Στασινή Φύτρου,Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: