Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ?????? ΠΕΖΟROAD ΑΜΕΣΩΣ!!!!!!!!!




Διακοπές Τέλος!!!Πέρασες καλά, ηρέμησες, γέλασες, πείραξες τις τουρίστριες(αλλά δε σου έκατσε καμία)και όταν ήρθε η ώρα της επιστροφής άρχισες να έχεις τάσεις αυτοκτονίας από την ώρα που μπήκες στο καράβι. Μόλις φτάνεις πας να βγάλεις λεφτά για το ταξί γιατί δεν έχεις σάλιο....αλλά διαπιστώνεις ότι ούτε ο λογαριασμός σου σου κάθεται (όπως η τουρίστρια) και ενώ έγιναν όλα αυτά σκέφτεσαι ότι είναι Κυριακή και αύριο πρέπει να πας για δουλειά. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΘΕΕ ΜΟΥ???? Επιλέγεις την γνωστή και διαχρονική λύση... πας στην μαμά, παίρνεις δανεικά και πας για ένα ποτάκι για να ξεχάσεις και να κάνεις και ένα τσιγαράκι για να σκεπάσεις με τον καπνό τα προβλήματά σου. Έτσι δεν είναι??? Έλα μου όμως που δεν είναι έτσι! Τσιγάρο σε κλειστούς δημοσίους χώρους Τέλος από 1η Σεπτεμβρίου!!! Οπότε τον Πούλο!
Ότι είχαμε ξεχάσει τον νόμο που προσπάθησε να εφαρμοστεί πέρυσι και είχαμε εστιάσει σε άλλα προβλήματα του τύπου "θα έχουμε δουλειά φέτος?", "το ΔΝΤ τι ήρθε εδώ να κάνει?", "να μας ρουφήξει το αίμα με καλαμάκι?" , "πότε θα πάρω σύνταξη?" και "κάνε κράτη φίλε έρχεται μεγάλο πρόβλημα(βλέπε κρίση)". Έτσι όπως είσαι λοιπόν στην μπάρα και παίρνεις το ποτό σου και ανάβεις το τσιγαράκι σου, τσουπ(!) να σου η κυρία μέσα από το μπαρ και σου λέει "απόλαυσε το ποτό σου με το τσιγάρο στα πασάκια έξω σε παρακαλώ" και εκεί ξενερώνεις σαν να σου λέει το αφεντικό σου "Παρασκευή μετά τη δουλειά meeting". Θα γίνει σαν το καφέ και το ποτό, θα μας ρωτάνε αν θα το πιούμε εδώ ή αν θα το πάρουμε για το πεζοδρόμιο! Δεν είμαστε σαν τους άλλους Ευρωπαίους που μπορούν να μπαίνουν μέσα στο μαγαζί να μιλάνε, να πίνουν ένα ποτό στα πεταχτά και μετά να βγαίνουν έξω για τσιγάρο και αυτό να γίνεται σε επανάληψη όλο το βράδυ. Όπως και να το κάνουμε, ο καφές και το ποτό σε συνδυασμό με το τσιγάρο είναι η απόλαυση του Έλληνα! Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε και από έρευνα που έχει γίνει με το 42% των Ελλήνων να δηλώνουν καπνιστές και 9 στους 10 καπνιστές να λένε οτι καπνίζουν τακτικά σε καθημερινή βάση και μάλιστα, το 53% δηλώνει ότι κάνει πάνω από 20 τσιγάρα την ημέρα.
Τώρα θα μου πεις και αυτοί που δεν καπνίζουν έχουν τα δίκαια τους."γιατί ρε μαλάκα να αναπνέω το δικό σου καρκίνο?". Βέβαια είναι και άλλοι που δε συμφωνούν με το νόμο. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που περιμένουν ένα Παρασκευοσάββατο για να δουλέψουν τώρα οι περισσότεροι δε θα πατάνε γιατί είναι καπνιστές. Αλλά δεν πρόκειται να βρει κανείς το δίκιο του αυτό είναι σίγουρο, πάντα κάτι θα αδικεί τον άλλον. Θα μπορούσαν άνετα να το κάνουν όπως στο προηγούμενο νόμο με μαγαζιά για καπνιστές και για αντικαπνιστές έτσι θα ήταν όλοι στο μαγαζί που γουστάρουν και όλοι θα είχαν τον κόσμο τους με αποτέλεσμα να ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι! Αλλά αυτά είναι εύκολα πράγματα και όπως ξέρετε αυτή η χώρα γουστάρει τα δύσκολα! Άντε περαστικά μας τώρα και "βλέπε" πεζοδρόμιο!!!!!


Επιμέλεια: Άρης Λευθεριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: