Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ανατροπή, Σισέ και πλέον στο -1!


Το μεγάλο ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό, ήταν ένα ματς από αυτά που συνηθίζουμε να λέμε δίχως αύριο για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Εάν δε κατάφερναν να κερδίσουν το χθεσινό παιχνίδι μάλλον θα είχαν δύσκολη συνέχεια άπαντες στο πράσινο στρατόπεδο. Ο Ολυμπιακός, είχε τη ψυχολογία με το μέρος του, έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, πάγωσε το ΟΑΚΑ με τον Μιραλάς αλλά η φάση του 62' σε συνδυασμό με τη κακή εμφάνιση από το ημίχρονο και μετά, έκρινε τα πάντα και έδωσε τη νίκη μετά από τρεισήμισι χρόνια στον αιώνιο.
Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν καλά στον αγώνα, πίεσαν ψηλά, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας με Ιμπαγάζα και Φουστέρ, κυρίως, και κατάφεραν να προηγηθούν με ένα γκολ ποίημα του Κέβιν Μιραλλάς που πάγωσε τους γηπεδούχους θυμίζοντας παλιές κακές μέρες. Οι πράσινοι δεν ήταν καλοί στην ίδια περίοδο του αγώνα, δεν είχαν καλό κέντρο δίχως καλή κυκλοφορία και στη φάση του γκολ ευθύνεται όλη η κακή αμυντική τους λειτουργία.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς ανάποδα από το πρώτο με τους πράσινους να πιέζουν από το 46' και μετά τρομακτικά τον Ολυμπιακό. Οι αλλαγές του Νιόπλια με τη τοποθέτηση του Γκαρσία αντί του Γκοβού(που ήταν εκτός αγώνα) έδωσε πνοή στον ΠΑΟ σε συνδυασμό με την παρουσία και του Μαρίνου που ήταν εξαιρετικός από τα δεξιά. Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες φαίνονται να αρχίζουν να χάνουν τον έλεγχο του αγώνα με τον Βαλβέρδε να μην κάνει καμία αλλαγή για να βοηθήσει την ομάδα του, κάτι που όπως φάνηκε έκρινε τον αγώνα.
Από κει και μετά, ο Σισέ πήρε την ομάδα πάνω του, σκόραρε για την ισοφάριση στο 56' με σουτ εντός περιοχής και κέρδισε το πέναλτι(και την αποβολή του Παπαδόπουλου) στο 62' που μετέτρεψε σε γκολ βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού. Εκεί θεωρώ πως τελείωσε και ο αγώνας, μιας και οι ερυθρόλευκοι απλά προσπάθησαν να διατηρήσουν το σκορ σε 2-1 και να μην δεχτούν και άλλο τέρμα. Οι πράσινοι έκαναν και άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ όμως δεν τα κατάφεραν.
Πλέον, οι πράσινοι βρίσκονται στην 2η θέση με 1 βαθμό λιγότερο από τους πρωτοπόρους ερυθρόλευκους, έσπασαν τη κατάρα των τελευταίων τριών χρόνων νικώντας ένα ντέρμπι και είδαν τον Σισέ να σκοράρει εις διπλούν σε μεγάλο παιχνίδι. Η συνέχεια είναι μεγάλη και για τις δυο ομάδες και το ντέρμπι έμεινε πλέον στην ιστορία...

Επιμέλεια : Δημήτρης Μαρμαρινός

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποιος σισε το πηρε πανω του???ο κακος το πηρε!ελεος!