Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Οι 16 νικητές του Κυπέλλου

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν εβδομάδα Κυπέλλου για τις ελληνικές ομάδες για τη φάση των 32 προς 16 του θεσμού. Ο θεσμός που πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις, παραλίγο να μας δώσει και πάλι όμορφες συγκινήσεις με πολλές μικρές ομάδες να δυσκολεύουν τις θεωρητικά πιο μεγάλες αντιπάλους τους.
Οι "μεγάλοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου πέρασαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ξεπερνώντας τους μικρούς αντιπάλους τους, πλην του Ολυμπιακού απέναντι στην Ηλιούπολη λόγω αναβολής του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 0-5 την τοπική Κοζάνη εκτός έδρας μετά από καλή εμφάνιση με τον Σισέ και τον Γκοβού σε μεγάλα κέφια κερδίζοντας αισιοδοξία για το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου. Ο ΠΑΟΚ, έκανε τα εύκολα δύσκολα και κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εορδαϊκού στο 119' της παράτασης με γκολ του Φωτάκη.
Η ανεβασμένη ΑΕΚ έκανε περίπατο στην Κομοτηνή απέναντι στον Πανθρακικό νικώντας τον με 1-5, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να ανατρέπουν το εις βάρος τους σκορ πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Μπλάνκο να κάνει χατ-τρικ. Αξίζει να αναφέρω πως το τελευταίο χατ-τρικ από παίκτη της ΑΕΚ ήταν τη σεζόν 2002-03 από τον Γιαννάκη Οκκά. Ο Άρης έκανε την έκπληξη αφού κατάφερε να αποκλειστεί από τα Τρίκαλα, κάνοντας έτσι την έκπληξη μέχρι στιγμής που κλέβει την παράσταση.
Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στον Εργοτέλη ξεχώρισε με τους Κρητικούς να μένουν εκτός Κυπέλλου και τον ΠΑΣ να συνεχίζει τη καλή φετινή πορεία του.
Συνολικά τα αποτελέσματα των 16 αγώνων που πραγματοποιήθηκαν:
Κοζάνη- ΠΑΟ 0-5
Πανθρακικός- ΑΕΚ 1-5
Εορδαϊκός - ΠΑΟΚ 0-1
ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 1-0
Αετός Σκύδρας- Πανσερραικός 0-2
Βέροια - Κέρκυρα 0-1
Παναχαΐκή Καβάλα 0-2
Παναιτωλικός - Ηρακλής 0-2
Διαγόρας - Πανιώνιος 3-1
Εθνικός - ΑΕΛ 0-1
Εθνικός Αστέρας - Ξάνθη 0-0 (4-2 πέναλτι)
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Ατρόμητος 1-3
Πιερικός - Αστέρας Τρίπολης 1-3
ΟΦΗ - Ολυμπιακός Βόλου 0-1
Ηλιούπολη - Ολυμπιακός (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ)
Τρίκαλα - Άρης 1-1 (4-2 πέναλτι)

Επιμέλεια : Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: