Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Εγκληματικό ΙΚΑ!


Aν νομίζουμε πως πληρώνοντας το ΙΚΑ μας για να έχουμε κάποια ασφάλεια και ιατρική περίθαλψη τότε μάλλον είμαστε πολύ γελασμένοι. Παρακάτω θα καταλάβετε τι εννοώ και ελπίζω να πάρετε όλοι το μήνυμα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Επίσημο έγγραφο του ΙΚΑ που βγήκε στη δημοσιότητα έχει προκαλέσει το πανελλήνιο μιας και αναφέρει ότι λόγω κόστους είναι προτιμότερο να γίνει ακρωτηριασμός σε διαβητικό ασθενή παρά να του χορηγήσουν τα ειδικά παπούτσια.
Στις μέρες μας λοιπόν κακώς πληρώνουμε ΙΚΑ με σκοπό την ιατρική μας στήριξη από τη στιγμή που δε μπορεί να μας βοηθήσει λόγω οικονομικού κόστους. Σκεφτείτε σοβαρά την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε τη βοήθειά του καθώς είναι αβέβαιο το αν θα μπορέσει να σας την προσφέρει!
Παρακάτω είναι το έγγραφο όπως ήρθε στο φως της δημοσιότητας,διαβάστε το προσεκτικά.
«Η έκτακτη ειδική επιτροπή της διοίκησης, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερα από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το ίδρυμα».

«Η προβλεπόμενη ετήσια δαπάνη που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ιδρύματος ανέρχεται ενδεικτικά στο ύψος των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για περίπου 10.000 ασθενείς».

Απίστευτο και όμως αληθινό...

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά σκανδαλώδης και προσβλητική αυτή η οδηγία και ως σκέψη ακόμα, πόσω μάλλον αν εφαρμοστεί. Παρ'όλα αυτά η προτροπή να μην πληρώνουμε το ΙΚΑ μόνο καλό δεν προκαλεί. Αν το ΙΚΑ και γενικά οι ασφαλιστικοί φορείς έχουν οικονομικά προβλήματα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα ποσοστά μαύρης εργασίας (ποινικο αδίκημα για τον εργοδότη) που στην Ελλάδα τείνει να γίνει καθεστώς σε πολλά είδη εργασίας. Η καταγγελία τέτοιων πράξεων των ασφαλιστικών οργανισμών θα έπρεπε να συνοδεύεται κι από αναφορά στις εγληματικες συμπεριφορές των εργοδοτών που με διάφορες προφασεις αφήνουν ανασφάλιστους μερικά ή ολικά τους εργαζομένους, έρμαια της τύχης τους. Αυτό ισχύει για την συντριπτικη πλειονότητα των νέων δημοσιογράφων και κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο. Η συνήθης πρακτική μάλιστα έιναι να μένουν απλήρωτοι. Γι αυτό και θα έπρεπε να είστε λίγο πιο ευαίσθητοι σε τέτοια κοινωνικά θέματα, λόγω αυτοσυντήρησης και μόνο. Αν τέτοια πράγματα συμβαίνουν στο ΙΚΑ, φανταστείτε να περάσουμε σε καθεστώς ιδιωτικής ασφάλισης (Η δημόσια ασφάλιση είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Σύνταγμα).