Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Μια μέτρια εβδομάδα

Μία μέτρια εβδομάδα για τις ελληνικές μας ομάδες στη παρουσία τους στο Τσάμπιονς Λίγκ και Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα, έλαβε τέλος εχθές το βράδυ. Σίγουρα έχουμε να θυμόμαστε πολύ καλύτερες στιγμές από συμμετοχές ελληνικών ομάδων σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα με περισσότερες καλές εμφανίσεις και νίκες.
Την αρχή έκανε η ομάδα του Νίκου Νιόπλια το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στη Ρουμπίν Καζάν στο ΟΑΚΑ, για τη τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λίγκ. Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες απέναντι στους Ρώσους και δε κατάφεραν να πετύχουν τη πρώτη τους νίκη στο φετινό θεσμό. Καλή η παρουσία του Γάλλου άσου Σισέ, που πέτυχε και γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού αλλά δε μέτρησε σε μια οριακή πάντως φάση. Τα περιθώρια στένεψαν πολύ πλέον για τον Παναθηναϊκό που πρέπει να κάνει τουλάχιστον 2 νίκες για να έχει ελπίδες πρόκρισης στους "16". Το πρόγραμμα για το Τριφύλλι είναι πολύ δύσκολο με την εβδομάδα να ολοκληρώνεται με ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στη συνέχεια υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο γήπεδό του και ταξιδεύει στη Ρωσία για το παιχνίδι με τη Ρουμπίν. Εκτός όλων των άλλων, ο τεχνικός των πρωταθλητών, έχει να αντιμετωπίσει και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών.
Η ΑΕΚ, μετά τη φανταστική εμφάνιση απέναντι στον Άρη και το 0-4, επέστρεψε στις ήττες με 3-0 από την Βέλγικη Άντερλεκτ. Οι κιτρινόμαυροι δεν μπήκαν ποτέ στο ματς, ήταν κακοί στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και δεν μπόρεσαν να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο από το τελικό 3-0. Το χειρότερο κακό για την Ένωση είναι ο τραυματισμός του Νάτσο Σκόκο, που εγκατέλειψε τον αγώνα και μάλλον χάνει το ντέρμπι της Κυριακής δημιουργώντας πονοκέφαλο στο Χιμένεθ. Το μυαλό όλων πλέον στρέφεται στο ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟ.
Ο Άρης, εμφανώς επηρεασμένος από τη βαριά ήττα τη περασμένη Κυριακή από την ΑΕΚ, δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο με αντίπαλο την Λεβερκούζεν στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ένα μέτριο έως κακό ματς στη Θεσσαλονίκη με χαρακτηριστικό του τις σκληρές μονομαχίες έδωσε από ένα βαθμό στις 2 ομάδες δίχως κάποιος να δικαιούται κάτι περισσότερο. Οι κίτρινοι έκαναν κάποιες ευκαιρίες ωστόσο δεν απείλησαν ιδιαίτερα τους Γερμανούς. Η ισοπαλία, διατήρησε αήττητο τον Άρη στο "κάστρο" του, δίνωντας πιο πολλές ελπίδες πρόκρισης πλέον.
Τέλος, ο Δικέφαλος του Βορρά, γνώρισε την ήττα από τη Βιγιαρεάλ με 1-0 στην Ισπανία. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, δεν έκαναν και το καλύτερο παιχνίδι τους χωρίς όμως η ήττα να είναι αποτέλεσμα που τους αξίζει. Ένα καλό σουτ από τον Ρούμπεν στο 38' αποδείκτηκε καθοριστικό για το παιχνίδι. Η ήττα δεν απομάκρυνε την υπόθεση πρόκριση για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου του.
Ο απολογισμός της εβδομάδας που μας πέρασε λοιπόν, μετρά 2 ισοπαλίες και 2 ήττες για τις ελληνικές μας ομάδες που δεν εντυπωσίασαν αλλά δεν μας απογοήτευσαν κιόλας με τις εμφανίσεις τους. Στο ποδόσφαιρο όμως δυστηχώς μετρά το αποτέλεσμα και οι βαθμοί που δεν ήρθαν. Παρόλα αυτά, όλες οι ελληνικές ομάδες παραμένουν "ζωντανές" για πρόκριση στην επόμενη φάση αρκεί να το κυνηγήσουν.

Επιμέλεια : Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: