Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Δεν φταίει μόνο το Κράτος!


Τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας μπορεί να είναι πολλά με βάση τα ποσοστά των αντίστοιχων ερευνών όμως εξίσου πολλοί είναι και οι λόγοι που συμβαίνουν.
Είναι πολύ εύκολο και συνιθισμένο να λέμε "Για όλα φταίει το κράτος", που δεν έχουμε δρόμους, που δεν μας δίνει την απαραίτητη βοήθεια και οικονομική στήριξη για να προστατευόμαστε στο δρόμο και άλλα πολλά παρόμοια. Συμφωνώ. Σίγουρα στην Ελλάδα του 2010 δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιοι δολοφονικοί δρόμοι, δε θα έπρεπε οι άνθρωποι της Τροχαίας να νοιάζονται μόνο για το πρόστιμο και πολλά ακόμη. Το σημαντικότερο αίτιο αυτής της κατάστασης όμως δεν είναι αυτοί οι λόγοι. Ο Έλληνας οδηγός δεν έχει οδική παιδεία από πολύ μικρή ηλικία με αποτέλεσμα να οδηγάει δίχως νοοτροπία και σωστή σκέψη. Όταν καβαλάει τη μηχανή δίχως να φορά το κράνος του ή τη προστατευτική ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο δε φταίει ούτε το κράτος, ούτε οι δρόμοι, ούτε η οικονομική στήριξη του κράτους. Τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα που γίνονται έχουν ως αίτια τη μη χρησιμοποίηση προστατευτικού κράνους από τον οδηγό ή συνοδηγό, τη μεγάλη ταχύτητα του οχήματος ή την ανικανόνητα κάποιων οδηγών να προσέξουν τους συνανθρώπους τους στο δρόμο. Όταν λοιπόν δεν αγαπάς εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου και δεν έχεις μάθει να το προστατεύεις μη περιμένεις να σε προσέξει και να σε προστατέψει το οποιοδήποτε κράτος.
Χιλιάδες Μάνες και Πατεράδες έχουν χάσει τα παιδιά τους μέσα σε μια στιγμή σε κάποιον δρόμο. Ο πόνος τους είναι τόσο μεγάλος που κανείς μας εκτός από τους ίδιους μπορούν να καταλάβουν πόσο. Και αν τους ρωτήσουμε, το περιμένατε ότι το δικό σας παιδί θα χαθεί σε τροχαίο ατύχημα?Όχι θα μας απαντήσουν καθώς όλοι μας πιστεύουμε πως αυτά δε θα συμβούν στο δικό μας σπίτι κάτι που βέβαια δεν είναι έτσι. Η αλλαγή λοιπόν προς το καλό στο θέμα που "καίει" την Ελληνική κοινωνία πρέπει να ξεκινήσει μέσα από κάθε σπίτι. Προσοχή και οδική διαπαιδαγώγιση στα παιδιά μας από όλους...Αδέλφια, φίλοι, γονείς.
Τέλος, θα ήθελα να προτείνω σε όλους να παρακολουθήσετε την εκπομπή Πρωταγονιστές της προηγούμενης Κυριακής...Είναι ηθικό δίδαγμα προς όλους μας από αυτούς που την "πάτησαν"...

Επιμέλεια : Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: