Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Το κόκκινο και το πράσινο τρένο...


Οι δυο "αιώνιοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, συνέχισαν με επιβλητικές αλλά κυρίως σημαντικές νίκες στη κούρσα του πρωταθλήματος.
Οι πράσινοι, παρότι δεν είχαν τον κόσμο στο πλευρό τους, παρότι ο Λέτο, ο Σαριέγκι, ο Γκοβού και ο Νίνης απουσίαζαν, έκαναν ότι έπρεπε και νίκησαν τον ΠΑΟΚ με 1-0. Μια νίκη που βέβαια ήταν μονόδρομος για τους Πρωταθλητές Ελλάδος, μιας και βρίσκονται ένα βαθμό πίσω από τους ερυθρόλευκους. Το όμορφο γκολ του Βύντρα στάθηκε μοιραίο για τους Θεσσαλονικείς, που έκαναν άλλη μία κακή εμφάνιση σε συνδυασμό με την ήττα, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να είναι με το ένα πόδι εκτός Δικεφάλου.
Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες έκαναν περίπατο στη Ξάνθη απέναντι στη τοπική ομάδα που δεν στάθηκε εμπόδιο στην ομάδα του Βαλβέρδε. Τα γκολ των Ριέρα, Τοροσίδη και Φετφατζίδη έδωσαν άνετα το τρίποντο στον Ολυμπιακό που δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από την ομάδα του Παράσχου.
Το ματς των αιωνίων αρχίζει να μπαίνει στα μυαλά όλων πλέον, μιας και θα έχουμε την ευκαιρία να το ζήσουμε σε δυο βδομάδες περίπου, συγκεκριμένα στις 31 Οκτώβρη. Οι δυο μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ με μοναδικό στόχο τη νίκη και τη πρωτιά στη βαθμολογία. Λίγο πιο δύσκολο πρόγραμμα θα έχουν οι πράσινοι που εκτός από την επόμενη αγωνιστική με αντίπαλο την ΑΕΚ έχουν και το παιχνίδι με τη Ρουμπίν Καζάν στο ΟΑΚΑ. Για τους ερυθρόλευκους, την επόμενη βδομάδα υποδέχονται τον Άρη στο γήπεδό τους.




Επιμέλεια : Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: