Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δ.Ν.Τ. Μέχρι το 2021!





Τελικά, μας λένε ψέμματα για άλλη μια φορά. Μετά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών πως το Δ.Ν.Τ. δεν ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα, και πως με ορίζοντα πενταετίας η χώρα θα έχει ανακάμψει και δεν θα χρειάζεται πια την εξωτερική βοήθεια, έρχεται σήμερα το κοινό ανακοινωθέν των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για να μας αποδείξει το αντίθετο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν λοιπόν , "το Eurogroup θα εξετάσει τάχιστα τη δυνατότητα ευθυγράμμισης της περιόδου αποπληρωμής της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα με αυτήν της Ιρλανδίας" . Πράγμα που σημαίνει πως η χώρα δεν θα χρειαστεί να αποπληρώσει το δάνειο της άμεσα αλλά σε βάθος χρόνου.Αυτό μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ως θετική εξέλιξη, αν όμως δούμε το δάσος και όχι το δέντρο σημαίνει πως η Ελλάδα θα βρίσκεται για πολλά χρόνια ακόμα υπό καθεστώς οικονομικής επιτήρησης. Η αποπληρωμή του δανείου θα αρχίσει το Μάιο του 2014 και θα ολοκληρωθεί το 2021!
Επομένως ο έλεγχος της χώρας από τους ξένους και την τρόϊκα θα συνεχιστεί όπως φυσικά θα συνεχιστεί και η θέσπιση νέων μέτρων που θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Τελευταίο, αλλά και σημαντικότερο,θα συνεχιστεί η οικονομική διακυβέρνηση της Ελλάδας από τους ξένους.
Μια χώρα υπό ξένη Κατοχή. Αυτό είναι η Ελλάδα σήμερα και αυτό ήταν από την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους το 1830 και το πρώτο δάνειο που πήρε τότε. Μπορεί σήμερα να μην έχουμε τις σιδηρόφρακτες ταξιαρχίες της Βέρμαχτ στις πόλεις της χώρας, όπως επίσης και τους χιλιάδες νεκρούς από τις εκτελέσεις και τις ''εκκαθαριστικές επιχειρήσεις'' των Ναζί, έχουμε όμως μια οικονομική Κατοχή που δεν επιβάλλεται με τα τανκς αλλά με το μεγαλύτερο όπλο,το χρήμα.Οι Έλληνες είναι ένας λαός με παράδοση στους αγώνες για την Ελευθερία.Το ρητό "του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει" δεν είναι τυχαίο. Στις σημερινές συνθήκες όμως, οι 'Ελληνες δείχνουν να μην έχουν καταλάβει την κατάσταση που βρίσκονται ή (πράγμα χειρότερο) να μην θέλουν να καταλάβουν.
Έτσι το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι : Ως πότε;

 Επιμέλεια : Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος
(Με στοιχεία από news247.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: