Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Διαιτησίες από άλλο πλανήτη!


Το φαινόμενο "κακή" διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει αρχίσει να γίνεται κακός πρωταγωνιστής σε κάθε σχεδόν αγώνα. Έχουμε δει λάθη και λάθη, αυτά που βλέπουμε στο πρωτάθλημά μας όμως είναι από άλλον πλανήτη, και μάλιστα, από διαιτητές πρωτοκλασάτους, λέμε τώρα κ. Κάκο!
Στην αρχή του πρωταθλήματος είχαμε πρωταγωνιστή τον κ. Δαλούκα, ο οποίος, είδε εκείνο το φανταστικό πέναλτι πάνω στο Βύντρα από τον παίκτη του Άρη και έκανε ένα παιχνίδι άνω κάτω, δίνοντας βέβαια και την νίκη στον ΠΑΟ. Στο ντέρμπι των αιωνίων, είχαμε άλλον κακό πρωταγονιστή, τουλάχιστον σε δύο φάσεις, που έπρεπε να έχει πάρει διαφορετικές αποφάσεις σύμφωνα με τους κανονισμούς. Το όνομα του; Τάσος Κάκος! Δεν δίνει κόκκινη στο πρώτο ημίχρονο στον Χριστοδουλόπουλο για αγκωνιά στον Παπαδόπουλο και αφήνει να παιχτεί η φάση του δεύτερου γκολ του ΠΑΟ που ξεκίνησε από θέση οφ σαιντ. Τουλάχιστον μάλλον είχε δίκιο στη φάση του πέναλτι του Σισέ. Πάλι καλά.
Στην Τούμπα όμως τα έκανε τελείως μαντάρα. Δεν έδωσε κόκκινη στον Τζιμπούρ για το δολοφονικό μαρκάρισμα πάνω στον Γκαρσία. Στις κάρτες, αντί να τις δίνει σε αυτούς που αγωνιζόντουσαν τις έδινε στον πάγκο της ΑΕΚ. Κορυφαία; Αποβολή στον Δέλλα στις καθυστερήσεις γιατί επέστρεψε ένα μπουκάλι στην κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ. Κάθε σφύριγμα του, μόνο σωστό δεν ήταν και μάλιστα όσο πέρναγε η ώρα, όλο γινόταν και πιο "Κακός"! Έλεος κ. Κάκο μας, το παρακάνατε.
Για να μην το πάρει όμως προσωπικά ο κ. Κάκος, θα πρέπει να αναφέρω και την ¨εξαιρετική" διαιτησία του κ. Γιάχου στην Κρήτη και το Εργοτέλης - Ολυμπιακός. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έκρινε ικανό τον αγωνιστικό χώρο του Παγκρητίου, δίνοντας έγκριση να ξεκινήσει ο αγώνας κανονικά με το νερό στο χορτάρι του γηπέδου να είναι περισσότερο από λίμνη. Ξεκινάει λοιπόν τον αγώνα, δε μετρά κανονικότατο γκολ του Βασίλη Τοροσίδη ακυρώνοντάς το ως οφ σαιντ και στο ημίχρονο, κρίνει τον αγωνιστικό χώρο μη ικανό και διακόπτει οριστικά τον αγώνα. Ας σημειωθεί πως στο πρώτο ημίχρονο η βροχή έπεφτε κανονικά, στο δεύτερο όμως όχι. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Επιμέλεια : Δημητρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: