Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Κάθε Πέμπτη πάμε ΣΕΦ!

Η Αστυλογία ξεκινώντας μια προσπάθεια ώστε να βρίσκεται κοντά στα γεγονότα της πόλης, βρέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη στο περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, στο γνωστό πάρκινγκ κάνοντας ρεπορτάζ.
Εκεί που κάθε Πέμπτη, χιλιάδες αυτοκίνητα και μηχανάκια δίνουν βροντερό παρόν ταράζοντας τη γύρω περιοχή με σπιναρίσματα, μαρσαρίσματα, κόντρες, επιδείξεις οδήγησης και άλλα πολλά και επικίνδυνα πράγματα.

Η παρουσία όλων αυτών που λατρεύουν το μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα παρακλάδια του, είναι δεδομένη εδώ και πολλά χρόνια στον ίδιο χώρο, κάθε Πέμπτη βράδυ, ο καθένας με το όχημά του. Μεγάλος αριθμός κόσμου κάθεται στο πάρκινγκ του ΣΕΦ, παρακολουθώντας οδηγικές επιδείξεις από θαρραλέους οδηγούς, επίδειξη μουσικής δύναμης από ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα, κυρίως όμως τα βλέμματα πέφτουν στις κόντρες μεταξύ αυτοκινήτων και μηχανών. Πολλοί από αυτούς έχουν γίνει μάρτυρες ατυχημάτων που οδήγησαν παιδιά μικρής ηλικίας ακόμα και στο θάνατο απλά για μια επίδειξη ταχύτητας. Όλα αυτά από στόματα πολύ κόσμου και όχι από ένα, δύο ή δέκα άτομα. Πολλοί, πραγματικά πολλοί. Από το 2004 μέχρι τώρα, το ΣΕΦ γίνεται χώρος θανάτου για πολλά παιδιά που επιχείρησαν να κάνουν το τολμηρό πάνω στο τιμόνι.

Επειδή δε φταίνε μόνο τα παιδάκια, θα ήθελα να σταθώ στο τομέα της Πολιτείας και της Αστυνομίας, που βέβαια δίνει το παρόν αλλά μετά από χιλιάδες καλέσματα από γείτονες των γύρω περιοχών που ενοχλούνται από τη φασαρία των οχημάτων. Δεν είναι εκεί από νωρίς το απόγευμα να κλείσει το δρόμο ώστε να μη μπορεί κανείς να περάσει εντός. Έρχεται πάντα μετά το "πάρτι", και μάλιστα πολλοί μας μίλησαν για αστυνομικούς που παρακολουθούν τα δρώμενα από κοντά δίχως να επεμβαίνουν ή ακόμα και μερικές φορές, να παίρνουν μέρος και εκείνοι κάνοντας επιδείξεις με μηχανές του κράτους. Αν όλα αυτά είναι αλήθεια, συγχαρητήρια στην Αστυνομία μας. Ωραία προστασία και πάνω από όλα, ωραία παραδείγματα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την πολιτεία μας, που ενώ χιλιάδες παιδιά χάνονται καθημερινά στους δρόμους στα αντίστοιχα ΣΕΦ όλης της Ελλάδας εκείνη μένει θεατής.

Έτσι δε πάμε πουθενά... Αφού δε μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο για τον λαό νεαρής ηλικίας, τουλάχιστον προστατεύστε τον! Είναι υποχρέωσή σας.

Επιμέλεια : Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: