Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ξε-Καβάλα!

Η Ένωση για ακόμα ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να κερδίσει χάνοντας πολύτιμους βαθμούς ώστε να διατηρηθεί κοντά στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, χάνοντας από την Καβάλα με 2-1.
Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν για ακόμη ένα παιχνίδι πολλά αμυντικά προβλήματα, δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη μπάλα και παρουσιάστηκαν πολύ κακοί σε όλο το παιχνίδι, πλην τα τελευταία λεπτά που προσπάθησαν να σώσουν την παρτίδα με τον Σκόκο να σκοράρει, χωρίς όμως να έχει συνέχεια. Η Καβάλα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου και χτύπησε δύο φορές, μία με τον Βουτσίτσεβιτς στο 14' και μία με τον Ονουάτσι στο 46' παίρνοντας τελικά μια πολύτιμη νίκη που την έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Τα ερωτηματικά για την ΑΕΚ του Χιμένεθ έχουν να κάνουν με το τι τελικά θέλει και τι μπορεί να παρουσιάσει αυτή η ομάδα, που από αγωνιστική σε αγωνιστική δείχνει και διαφορετικό πρόσωπο. Κατάφερε να νικήσει τον Άρη πριν λίγες αγωνιστικές με εκείνο το επιβλητικό 0-4, πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά ηττήθηκε από Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και Καβάλα δείχνοντας μάλιστα πολύ κακό πρόσωπο. Δηλαδή οι παίκτες της ΑΕΚ δεν πάλεψαν τα συγκεκριμένα ματς και αυτό ίσως προβληματίζει πιο πολύ τους παράγοντες της ομάδας. Το να χάσεις ένα παιχνίδι, σίγουρα δε φέρνει την καταστροφή. Η επανάληψη των κακών εμφανίσεων-χαμμένων παιχνιδιών δημιουργεί αμφισβητήσεις και ερωτηματικά που είναι βέβαια και δύσκολο να απαντηθούν.
Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκαθάρισε πως δεν έχει στόχο την κατάκτηση τίτλου στη φετινή χρονιά και πως ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα του είναι η καλύτερη δυνατή θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Σημαντικό για τους φιλάθλους και τους υπευθύνους της ομάδας είναι να κατανοηθεί πόσο δύσκολο είναι να αποδώσει η ομάδα στη φετινή χρονιά που δεν έχει προετοιμαστεί από τον Ισπανό και πως χρειάζεται πίστωση χρόνου και υπομονή, για να βγουν ασφαλείς συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: