Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

«Καμία απόλυση μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο»


Ο Υφυπουργός εσωτερικών μίλησε στο ΣΚΑΪ για τα θέματα που "καίνε" την Ελλάδα και η Αστυλογία αναδημοσιεύει το κείμενο με σκοπό την μεγαλύτερη προβολή του.

Δεν προσδιόρισε τον αριθμό των μετατάξεων στο δημόσιο ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», είπε πως ήδη στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν μεταταγεί εθελοντικά περίπου 2000 με 2500 και στόχος το 2011 είναι φτάσουν τους 5.000.


Σημείωσε πως καταργούνται ή συγχωνεύονται μέχρι στιγμής 50 οργανισμοί του δημοσίου και υπογράμμισε πως όποιος μεταταγεί θα πρέπει να εμφανίζεται στην νέα του υπηρεσία εντός 50 ημερών

Ο κ. Ντόλιος είπε επίσης ότι στον ΟΣΕ θα γίνουν τουλάχιστον 2.900 μετατάξεις, ενώ για την Ολυμπιακή Αεροπορία είπε πως από τους 2.500 έχουν μεταταγεί 1.500.

Επισήμανε πως απολύσεις μόνιμου προσωπικού και με συμβάσεις αορίστου χρόνου στο δημόσιο δεν θα γίνουν.

Την Πέμπτη, επί τάπητος τέθηκαν η αναδιάρθρωση δημόσιων υπηρεσιών, του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό, έκανε τη σύγκριση ανάμεσα στη στάση του Ιρλανδού πρωθυπουργού και του Κώστα Καραμανλή.

Όπως είπε, ο ιρλανδός πρωθυπουργός «ανέλαβε το κόστος της υπαγωγής της χώρας του στο μνημόνιο και μετά θα διεξάγει εκλογές, ενώ αντιθέτως ο Κώστας Καραμανλής βλέποντας τη δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα επί των ημερών του, δραπέτευσε».

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να είναι προσηλωμένοι στο στόχο προκειμένου να φέρουν σε πέρας το έργο τους και να επιταχύνουν το έργο τους λόγω των εκτάκτων συνθηκών στις οποίες βρίσκεται η χώρα.

πηγή : ΣΚΑΙ.gr
επιμέλεια : Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: