Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Έμεινε ζωντανή-πνίγηκε μόνος του!

Η ΑΕΚ κέρδισε πριν λίγες ώρες με 1-0 τον Ολυμπιακό παίρνοντας μια νίκη που ήθελε πολύ για να πλησιάσει την κορυφή και να ανεβάσει την ψυχολογία της. Αντίθετα, οι ερυθρόλευκοι πνίγηκαν από τα λάθη τους και ο Μπλάνκο τους ξαναχτύπησε στο 90'.


Οι κιτρινόμαυροι είχαν πιο καλό α' ημίχρονο από τους φιλοξενούμενους παίζοντας μέτριο ποδόσφαιρο όμως έδειξαν πως θέλουν πολύ το συγκεκριμένο ματς. Χωρίς να έχουν την μεγάλη ευκαιρία οι παίκτες του Χιμένεθ, είχαν τη πρωτοβουλία των κινήσεων δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες χωρίς να απειλήσουν όμως ιδιαίτερα τον Πάρντο. Αντίθετα με τη ροή του αγώνα, ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Μιραλάς να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Αραμπατζή, κάνοντας προσπάθεια να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Έλληνα πορτιέρο δίχως όμως επιτυχία.

Ο Βαλβέρδε είδε την ομάδα του να μη στέκεται καλά στο πρώτο ημίχρονο και για αυτό το λόγο στο δεύτερο αντικατέστησε τον Φουστέρ με τον Πάντελιτς, κάτι που ανέβασε την απόδοση των Πειραιωτών. Να σημειωθεί πως ο Ριέρα τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 22' της αναμέτρησης. Στο 59' ο Πάντελιτς κέρδισε πέναλντι και ο Ντουντού έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του, στέλνοντας τη μπάλα άουτ από τα 11 βήματα. Από κει μετά, το κέντρο του Ολυμπιακού έμοιαζε σαν να μην υπήρχε. Οι παίκτες της ΑΕΚ ανέβασαν απόδοση, έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Λυμπερόπουλο να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά  κάπου στο 70' και λίγο αργότερα, έφτασαν στο γκολ στο 90' με τον Μπλάνκο να τιμωρεί τον Ολυμπιακό για ακόμη μία φορά. Ο Μάρκο Πάντελιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις όταν ήρθε σε καλή θέση απέναντι στον Αραμπατζή αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που έχει νικήσει και τα 2 μεγάλα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην έδρα της, μείωσε πλέον τη διαφορά από την κορυφή και συνεχίζει. Ο Ολυμπιακός, έκανε την τρίτη του ήττα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, χάνοντας δεύτερο ντέρμπι αλλά παραμένοντας στην κορυφή, έχοντας πράγματα που πρέπει να κοιτάξει για να διορθωθεί.

Επιμέλεια : Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: