Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Έτσι ξεκίνησε η πράσινη "κατηφόρα"...

Ο φετινός Παναθηναϊκός μπορεί να πει κανείς ότι πάει από το κακό στο χειρότερο, ενώ ακόμα ψάχνει την αγωνιστική ταυτότητά του με την ποδοσφαιρική σεζόν να βρίσκεται περίπου στη μέση.


Κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά το πως ο ΠΑΟ άλλαξε τόσο πολύ προς το κακό από την περσινή χρονιά μέχρι την φετινή, το σίγουρο είναι πως οι λόγοι είναι πολλοί και μάλιστα, αρκετά σημαντικοί.
Παρακάτω θα αναφερθώ σε σημεία που έφτασαν τον πρωταθλητή να μην μπορεί να κερδίσει τον Αστέρα, τη Λάρισα, την Ξάνθη και ποιος ξέρει ποιον άλλον, αγώνες που πέρυσι τους έπαιρνε σαν να είναι σε προπόνηση.

1) 10 ποδοσφαιριστές της ομάδας στο Μουντιάλ : 10 Διεθνείς της φετινής ομάδας έδωσαν το παρόν στο Μουντιάλ της Αφρικής το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να μην κάνουν προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα.

2) Κακή προετοιμασία : Βασικό κατά την άποψή μου, προετοιμασία έκανε ο Νιόπλιας και όχι ο Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός μπορεί να μην ήξερε πολλά από τακτική, από προετοιμασία όμως, μάλλον ναι. ΄Ηταν φανερό πως η περσινή ομάδα ήταν καλά προετοιμασμένη χωρίς μυϊκούς τραυματισμούς και με πολύ καλές αντοχές στα παιχνίδια τους οι παίκτες.

3) Τραυματισμοί και απουσίες: Πέρυσι, οι "πράσινοι" δεν είχαν τις φετινές σημαντικές και συνεχόμενες απουσίες παικτών από τραυματισμούς, ούτε το ντε φορμάρισμα πολλών παικτών, όπως Γκοβού, Καραγκούνη, Λέτο, Κατσουράνη και άλλων. Είχε έναν σταθερά καλό και δυνατό Σαλπιγγίδη, έναν ουσιαστικό Λέτο, έναν Κατσουράνη που έτρεχε και έδινε λύσεις, έναν πιο φορμαρισμένο Νίνη και γενικά ήταν πιο ομάδα ο ΠΑΟ.

4) Ομάδα χωρίς ομοιογένεια: Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο δίχως ομοιογένεια στην διάταξή του, αφού κάθε αγωνιστική μπαίνουν και βγαίνουν παίκτες για διάφορους λόγους. Οι πολλοί τραυματισμοί, οι ποινές παικτών, το ντε φορμάρισμα κάποιων άλλων δεν αφήνουν την ομάδα να σταθεροποιηθεί.

5) Χωρίς πίστη και πάθος: Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν βγάλει σε ελάχιστα ματς φέτος πάθος και πίστη στο παιχνίδι τους, με πιο σημαντικό αυτό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ που έγινε και ανατροπή. Αν εξαιρέσουμε αυτό το παιχνίδι και το ματς με τον Ηρακλή εντός έδρας, οι πράσινοι δεν δείχνουν να έχουν δύναμη στο παιχνίδι τους και δυσκολεύονται να επιβληθούν ακόμα και σε μικρές ομάδες.

6) Τιμωρία της έδρας: Η τιμωρία της έδρας την πρώτη αγωνιστική με την Ξάνθη και οι επόμενες που έρχονται με Ολυμπιακό Βόλου εντός και ίσως και άλλες σε επόμενα παιχνίδια λόγω τωβν επεισοδείων στην Τρίπολη, ήδη έχουν στερήσει 2 βαθμούς στον ΠΑΟ με την Ξάνθη(1-1) και μπορεί να του στερήσουν και άλλους, αν δε ξεπεράσει το εμπόδιο του άδειου γηπέδου.

Επιμέλεια : Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: