Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ





Πολιτικός αναβρασμός επικρατεί στην Ιταλία, καθώς σήμερα ψηφίζεται στη Γερουσία και στη Βουλή η πρόταση μομφής που κατέθεσαν κατά της κυβέρνησης μέλη του κόμματος του Φίνι, μαζί με το κεντρώο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Udc και τη μικρή δύναμη Api του Φραντζέσκο Ρουτέλι.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δε λάβει τις απαραίτητες ψήφους η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές σύμφωνα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
 Στην περίπτωση της ψηφοφορίας στην Γερουσία, η νίκη του κυβερνώντος κόμματος θεωρείται δεδομένη. Δεν ισχύει όμως κάτι αντίστοιχο και για την ιταλική Βουλή. Μέλη της κυβέρνησης πάντως έλεγαν χτες ότι ακόμα και με μια ή δυο ψήφους η ψηφοφορία της Βουλής μπορεί να κριθεί υπέρ τους.
Αμφιβολίες εκφράστηκαν όμως από τον ηγέτη του Udc Καζίνι, για το αν και κατά πόσο θα μπορέσει ο Μπερλουσκόνι να συνεχίσει να κυβερνά με μία οριακή νίκη στην συγκεκριμένη ψηφοφορία.
Πολιτικοί σχολιαστές εκτιμούν ότι εαν συμβεί κάτι τέτοιο ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός θα προβεί στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Τζανφράκο Φίνι και ηγέτης του νεοσύστατου κόμματος ''Μέλλον και Ελευθερία'' απέκλεισε οποιαδήποτε πιθανότητα συμβιβασμού.
Το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία παραμένει θολό, και μένει να δούμε τι θα ψηφίσουν σήμερα Βουλή και Γερουσία, και αν τελικά θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές ή όχι.

Επιμέλεια : Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος
Με στοιχεία από : in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: