Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΓΕΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ...

Eίχα καιρό να δω μία πραγματικά καλή κωμωδία, που να με κάνει να δακρύζω κυριολεκτικά από τα γέλια. Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, οι κωμωδίες, ειδικά εκείνες του αμερικανικού κινηματογράφου έχουν εκφυλιστεί σε παλιομοδίτικα και επαναλαμβανόμενα αστεία, σε άνευρες ακι όχι ιδιαίτερα εμπνευσμένες ατάκες, που μάλλον κουράζουν παρά διασκεδάζουν.
Έτσι, μάλλον διστακτικά ακολούθησα την παρέα μου στο σινεμά για να δούμε το "Μη σπρώχνεις, έρχομαι" του Τοντ Φίλιπς. Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα μόνο λεπτά προβολής για να αταλάβουμε όλοι στην προβολή ότι πρόκειται για κάτι πολύ καλό. Σε λίγη δε ώρα, η αίθουσα αντηχούσε από τα γέλια του κοινού.
Η ταινία είναι μία φαρσοκωμωδία που ασχολείται με το κοινό ταξίδι του Πιτερ και του Ίθαν, δύο εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων, από την Ατλάντα στο Λος Άντζελες. Ο Πίτερ, πετυχημένος αρχιτέκτονας, επιστρέφει από δουλειά και αγωνιά να προλάβει τη γέννα της γυναίκας του (στο ρόλο του ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, που μετά την απεξάρτησή του από τα ναρκωτικά, έχει απανέλθει θριαμβευτικά τα τελευταία χρόνια στο Χόλιγουντ). Δυστυχώς όμως έχει την ατυχία να πέσει πάνω στον Ίθαν, έναν ρέμπελο και μάλλον αποτυχημένο ηθοποιό (στο ρόλο ο Ζακ Γαλιφιανάκης, ο απολαυστικός Ελληνοαμερικανός που γνωρίσαμε από το "The hangover"), o οποίος γίνεται αιτία να τους πετάξουν έξω από το αεροπλάνο και να τους απαγορεύσουν την είσοδο σε οποιαδήποτε άλλη πτήση. Έτσι, οι δυο τους αναγκάζονται να ξεκινήσουν οδικώς να διανύσουν την απόσταση για να φτάσουν στο Λος Άντζελες, με τα γεγονότα που πρόκειται να συμβούν να είναι κυριολεκτικά από τα άγραφα. Αν θέλετε μια καλή ταινία, για να διασκεδάσετε και να γελάσετε με την ψυχή σας, πραγματικά μην τη χάσετε..

Επιμέλεια: Μιχάλης Χορευτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: