Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ...


Οι πρακτικές του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενες και, πάντως προκαλούν αντιδράσεις. Παρουσιάζει εξαρετικό ενδιαφέρον, δε, το γεγονός ότι ορισμένες αποφάσεις της προηγούμενης κυβερνήσεως, τις οποίες κατακεραύνωνε και καταψήφιζε, όχι μόνο τις υιοθέτησε, αλλαά και τις προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.
 Η "Καθημερινή" και ο Κωνσταντίνος Ζούλας σταχυολόγησε, ενδεικτικά, ορισμένα εξ αυτών, και τα παραθέτει:
  • Πρώτα από όλα, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε τη Ν.Δ. για τα 28 δις ευρώ που χορήγησε ως στήριξη στις τράπεζες, ως κυβέρνηση τις ενίσχυσε περαιτέρω με 25 δις ευρώ.
  • Αναφορικά με τον ΟΣΕ, το νομοσχέδιο του κ. Ρέππα ουσιαστικά ακολουθεί στο μεγαλύτρο μέρος του αυτό του κ. Χατζηδάκη, το οποίο κατήγγειλε ως "ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας".
  • Όταν η Ν.Δ. προσπαθούσε να περάσει ορισμένες ελάσσονος σημασίας μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ, το ΠΑΣΟΚ την κατηγορούσε ως "ανάλγητη και ακραία νεοφιλελεύθερη".
  • Η αντίδραση για τη συμφωνία με την COSCO και οι λεονταρισμοί περί επαναδιαπραγμάτευσης αυτής κατέληξαν στην πλήρη αποδοχή αυτής και σε κραυγές όπως αυτές του κ. Πάγκαλου ότι "Χαθήκαμε αν χάσουμε τους Κινέζους.."
  • Η περαίωση την οποία κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ ως "εκβιαστικό χαράτσι και ομολογία αποτυχίας της φορολογικής πολιτικής" αποτέλεσε το βασικό μέσο συγκέντρωσης εσόδων από τον κ. Παπακωνσταντίνου.
  • Τέλος, η "τακτοποίηση" των ημιυπαίθριων χώρων, που επίσης καταγγέλλονταν ως σκάνδαλο, απλά τράπηκε από την κ. Μπιρμπίλη σε "νομιμοποίηση".
Ο λόγος περί συνέπειας λόγων και έργων. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Επιμέλεια: Μιχάλης Χορευτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: