Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΜΑΤ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ





Μέχρι χτες ξέραμε ότι τα ΜΑΤ εφάρμοζαν τις πολιτικές και τις αποφάσεις των κυβερνήσεων και των δικαστηρίων αντίστοιχα. Από σήμερα άλλαξε και αυτό.

Από νωρίς το πρωί σήμερα υπάρχουν συγκρούσεις των κατοίκων της Κερατέας με τις δυνάμεις καταστολείς στον χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ΧΥΤΑ και που οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, ενώ γερανοί της αστυνομίας προσπάθησαν να μεταφέρουν σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία οι κάτοικοι είχαν παρκάρει με σκοπό να κλείσουν την είσοδο του εργοταξίου. Η αστυνομία αρνείται όλα τα γεγονότα, όμως οι εικόνες και οι κάμερες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της αλήθειας.
Το θέμα είναι όμως ότι τα ΜΑΤ, δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται εκεί καθώς μόλις χτες βγήκε απόφαση από το Ειρηνοδικείο Λαυρίου , σύμφωνα με την οποία διατάχθηκε η προσωρινή αναστολή των εργασιών για την κατασκευή του ΧΥΤΑ.
Τι δουλειά έχουν λοιπόν τα ΜΑΤ ακόμα εκεί; Για ποιο λόγο δεν φεύγουν; Δεν είναι παράνομη η παρουσία τους και η χρήση χημικών, όταν υπάρχει δικαστική απόφαση η οποία αποφάσισε την αναστολή ( έστω και προσωρινή) του έργου;
Η παρουσία των ΜΑΤ στην Κερατέα, στοχεύει σε ένα μόνο πράγμα: Στον εκφοβισμό των κατοίκων της περιοχής.
Υποτίθεται ότι ζούμε σε μια χώρα που έχει  δημοκρατικούς θεσμούς. Έτσι, όταν κάποιος παραβιάζει τους θεσμούς αυτούς, παραβιάζει και την δημοκρατία. Τα ΜΑΤ στην Κερατέα παρανομούν. Δεν σέβονται την απόφαση του δικαστηρίου. Εκτος και αν δεν ζούμε τελικά σε δημοκρατία, αλλά σε Χούντα. Χούντα του Δ.Ν.Τ., της κρίσης, της αστυνομοκρατίας.

Επιμέλεια : Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω οτι είναι να αναρωτιέται κανείς σήμερα..ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ έχουμε Δημοκρατία, ΦΥΣΙΚΑ και έχουμε Χούντα και ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ... Αναμένω Ανάσταση Νεκρών γιατί οι ζωντανοί ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ,ΝΑ ΔΕΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ Π.Α.Σ.Ο.Κ