Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Του ντέρμπι το κάγκελο!

Σούπερ ντέρμπι ανέδειξε η σημερινή κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ σε προημιτελική και ημιτελική φάση: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ συγκρούονται στους "8" ενώ οι νικητές των ζευγαριών θα παίξουν μεταξύ τους στους "4"!



Η Θεά Τύχη είχε τρελά κέφια στη σημερινή κλήρωση των προημιτελικών και ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, καθώς έβαλε να κοντραροχτυπηθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, και μόνο μία από αυτές θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στις 30 Απριλίου στο ΟΑΚΑ.



Στα προημιτελικά έχουμε λοιπόν το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, με τους αγώνες να είναι διπλούς και να είναι προγραμματισμένοι για τις 19 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου (οι ομάδες που αναγράφονται πρώτα θα είναι γηπεδούχοι στα πρώτα ματς).

Οι μεγάλες μάχες όμως δεν σταματούν εδώ αλλά θα έχουν και συνέχεια, καθώς ο νικητής από το ζευγάρι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ θα βρει απέναντί του στους "4" του θεσμού το νικητή από το ζευγάρι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, με τους αγώνες και εδώ να είναι διπλοί.

Όπως είναι λογικό, οι θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες ήταν οι μεγάλες ευνοημένες της σημερινής κλήρωσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, καθώς όλες τους μπορούν να ονειρεύονται τελικό μιας που αποφεύγουν τα μεγαθήρια.

Στα προημιτελικά (19 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου), ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας Ρόδου (οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Football League στην κλήρωση) και ο Ολυμπιακός Βόλου την ομάδα που θα... επιβιώσει από το ζευγάρι Ηρακλής-Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι επαναληπτικοί Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας και Κέρκυρα-Ηρακλής θα διεξαχθούν στις 12 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά στα ημιτελικά το Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα ή Ηρακλής "πέφτει πάνω" στο Ατρόμητος-Διαγόρας Ρόδου ή Εθνικός Αστέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτές τις οκτώ ομάδες του ταμπλό, μόνο ο "Γηραιός" έχει αναδειχτεί Κυπελλούχος Ελλάδας, με τις άλλες επτά ομάδες να ψάχνουν για πρώτη φορά "μία θέση στον ήλιο", στον τελικό δηλαδή της δεύτερης τή τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:



1. Ατρόμητος - Διαγόρας/Εθνικός Αστέρας



2. Κέρκυρα/Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου



3. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ



4. Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ



Τα ζευγάρια των ημιτελικών: 



Νικητής 3-Νικητής 4



Νικητής 1-Νικητής 2

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: