Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Απεργιακό «λουκέτο» σε όλη την Ελλάδα

Σε 24ωρη απεργία σήμερα προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, καθώς κορυφώνονται οι αντιδράσεις στις σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά που φέρνει το νομοσχέδιο. 


Σε τρεις 24ωρες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ την Τετάρτη 15/12, την Παρασκευή 16/12 και το Σάββατο 17/12.

Στη σημερινή γενική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και φαρμακοποιοί.

Κλειστές από σήμερα είναι οι τράπεζες, καθώς οι τραπεζοϋπάλληλοι κατέρχονται σε 48ωρη απεργία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο προετοιμάζει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τους κανονισμούς εργασίας.

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων βρίσκονται ήδη από χθες και οι τραπεζικοί υπάλληλοι, καθώς από χθες η ΟΤΟΕ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία στις τράπεζες και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με μαζική συμμετοχή στην καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων που προωθεί η κυβέρνηση.

Στη σημερινή απεργία συμμετέχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ αλλά και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων.

Παραλύουν οι μεταφορές

Σήμερα στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι θα παραμείνει κλειστός ο ελληνικός εναέριος χώρος και ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Σε δυο 24ωρες απεργίες σήμερα και αύριο συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, μετά από την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Δεμένα μένουν και τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ:

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προχωρούν σε στάσεις εργασίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο, ενώ αύριο θα πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία.

Έτσι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Από τις 6.00 έως τις 24.00 θα λειτουργήσει το Τραμ.

Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 10.00 μέχρι τις 14.00 προχωρούν οι οδηγοί των ταξί. 



Eπιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=31385&catID=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: