Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

«Κύμα» προσφορών για να έρθουν οι πελάτες

 Οικαταστηματάρχες ρίχνουν τις τιμές για να «ζεσταθεί» η αγορά

Ξεκίνησε από σήμερα το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα αλλά, όπως αναφέρουν οι έμποροι, φέτος δεν αναμένεται να είναι «λαμπερά» τα Χριστούγεννα λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ελληνικά νοικοκυριά.


Οι έμποροι, που πραγματοποιούν το 35% του τζίρου τους αυτές τις ημέρες, πασχίζουν με προσφορές και bazaar που φτάνουν έως και 80% να προσελκύσουν πελάτες αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδος από την εορταστική αγορά θα λείψουν περίπου 3 δισ. ευρώ, λόγω των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων αλλά και του γενικότερου κλίματος ανασφάλειας για το 2011.

Σε αρκετές περιπτώσεις, όπως σημειώνουν εκπρόσωποι της αγοράς, τα «λουκέτα» θα προηγηθούν των εκπτώσεων, καθώς οι μειωμένες τιμές σε ποσοστά που ξεπερνούν πλέον στη συντριπτική τους πλειοψηφία το 50% δεν αποτελούν πλέον σανίδα σωτηρίας. Κι αυτό γιατί ήδη από πέρσι τον Δεκέμβριο η αγορά βρίσκεται σε καθεστώς διαρκών εκπτώσεων και προσφορών και όπως όλα δείχνουν τα μόνα είδη που παρουσιάζουν κάποια ''αντίσταση'' στην κρίση, είναι αυτά που αφορούν στα παιδιά (ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια).

Τα καταστήματα πάντως θα είναι καθημερινά ανοικτά από τις 9.00 μέχρι τις 21.00, αν και στον Πειραιά λόγω της κίνησης του λιμανιού τα καταστήματα ανοίγουν μισή ώρα νωρίτερα ενώ τα κρεοπωλεία ανοίγουν στις 20.00 το πρωί. Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 19 του μήνα, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα.

Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου (Παραμονή Χριστουγέννων) και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς) τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 21.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα ενώ, όπως είναι φυσικό Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Πρωτοχρονιά, στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2011.
πηγή : newsbeast.gr
Άρης Λευθεριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: