Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ!!!!

Πριν δυο μέρες στην ακτή του  νησιού  των Χριστουγέννων στον ινδικό ωκεανό,ένα σαπιοκάραβο το οποίο είχε αποπλεύσει από την Ινδονησία στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες από το Ιράκ και το Ιράν χτυπήθηκε από θηριώδη κύματα και έπεσε πάνω στη βραχώδη ακτή του νησιού,με αποτέλεσμα πολλά άτομα να πνιγούν .Δυστυχώς μέσα στο καράβι της "ελπίδας"  υπήρχαν και γυναικόπαιδα.
Τα σωστικά συνεργία δεν έφτασαν γρήγορα με αποτέλεσμα  τα θύματα αυτής της τραγωδίας όλο και αυξάνονται. Μόνο 42 άτομα  έχουν διασωθεί,ενώ 30 άτομα έχουν βρεθεί νεκρά και οι υπόλοιποι αγνοούνται. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των διασωθέντων, μέσα στο σαπιοκάραβο βρισκόντουσαν πάνω από 100 μετανάστες.

  Με το συμβάν αυτό ,οι κυβερνήσεις όλων των χωρών θα πρέπει να κάτσουν σε ένα "τραπέζι συνεννόησης" και να σκεφτούν  λύσεις για την μετανάστευση .Αυτή η τραγωδία θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει τις κυβερνήσεις ,ειδικά αυτές που εφαρμόζουν την πιο σκληρή μεταναστευτική  πολιτική, και να βρουν  επιτέλους  μια λύση.ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ  .Η γη ανήκει σε όλους.
  Όσο άφορα τη χώρα μας,που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μετανάστευσης,θα πρέπει να πιέσει τις χώρες της Ευρώπης να δέχονται πρόσφυγες αλλά και σαν χώρα πολιτισμένη  θα πρέπει να δημιουργήσει τα κατάλληλα εφόδια για την ενσωμάτωση των προσφύγων στη κοινωνία μας,ώστε τα άτομα που αλλάζουν πατρίδα για πολλούς και διάφορους λόγους να εντάσσονται γρήγορα.Με αυτό το τρόπο  θα αποτρέψουν  τυχόν ακροδεξιές ιδέες αλλά και την δημιουργία ακροδεξιών ομάδων που θα   εκμεταλλεύονται την κατάσταση..(π.χ περιοχή Αγ.Παντελεήμονα αττικής)
   Οι μόνοι που δεν φταίνε σίγουρα  για αυτήν την τραγική κατάσταση σε χώρες όπως η Ελλάδα για την μετανάστευση είναι  οι πρόσφυγες.Μη ξεχνάτε ότι και εμείς σαν Έλληνες  έχουμε βρεθεί σε τέτοιες συνθήκες και σίγουρα οι εμπειρίες που έχουμε  δεν είναι και οι  καλύτερες ως μετανάστες,αλλά αυτό δε δίνει άλλοθι,αλλά αντίθετα πρέπει να μας πεισμώνει και να πιέζουμε την κυβέρνηση για μια μεταναστευτική πολιτική που θα βοηθά τους μετανάστες.
   Την ανικανότητα και την τραγική κατάσταση στο θέμα της  μετανάστευσης ,μην τη χρεώνεται στους ίδιους τους πρόσφυγες αλλά σε αυτούς που δημιούργησαν τα αίτια για να  μεταναστεύσουν  και σε αυτούς που δε χρησιμοποιούν σωστή και ανθρώπινη μεταναστευτική πολιτική.
Πηγές: Zougla.gr
Επιμέλεια:Τάσος Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: