Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ξένη αναφορά στον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο μισό στην Ελληνική Σούπερ Λιγκ και αυτό όπως φαίνεται δεν πέρασε απαρατήρητο από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα "imscouting.comέκανε αφιέρωμα στην ομάδα του Πειραιά, με τους Μιραλλάς, Τοροσίδη, Μέλμπεργκ και Ιμπαγάζα να παίρνουν άριστα για την παρουσία τους στους "ερυθρολεύκους".


Το αφιέρωμα έγινε λόγω της κακής παρουσίας του Ολυμπιακού στην περσινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό  να παίρνει το Νταμπλ ενώ φέτος οι Πειραιώτες δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.


Μερικά από τα πιο σημαντικά που ανέφερε το δημoσίευμα:

"Απέκτησαν τον Ισπανό, Άλμπερτ Ριέρα από τη Λίβερπουλ, καθώς επίσης τους Ντένις Ρόμενταλ και Μάρκο Πάντελιτς από τον Άγιαξ. Επίσης πήραν τον Κέβιν Μιραλάς από τη Σεντ-Ετιέν και τους Αριέλ Ιμπαγάσα-Νταβίδ Φουστέρ από τη Βιγιαρεάλ - παίκτες που όλοι τους θα μπορούσαν να αγωνίζονται σε μεγαλύτερο επίπεδο", με αυτό το διθυραμβικό σχόλιο για τα νέα αποκτήματα του Ολυμπιακού ξεκινά το σχετικό αφιέρωμα, για να σχολιάσει στη συνέχεια την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία:

"Ο Ολυμπιακός επίσης προσέλαβε νέο προπονητή, τον Έβαλντ Λίνεν τον Ιούνιο του 2010 και οι προσδοκίες ήταν μεγάλες από την αρχή της χρονιάς - όπως παλιά.

Παρόλα αυτά, το πρώτο σοκ ήρθε πολύ νωρίς, τον Αύγουστο, όταν ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από το Europa League, χάνοντας στο Ισραήλ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο πρόεδρος των "ερυθρόλευκων" απέλυσε αμέσως το Λίνεν και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έγινε για δεύτερη φορά προπονητής του Ολυμπιακού.

Από τότε που έφτασε ο Βαλβέρδε, αν και ο Ολυμπιακός δεν είναι θεαματικός, έχει παγιώσει την θέση του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς, πέντε πόντους πάνω από τον Παναθηναϊκό. Επίσης έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων, στην πτήση για την ελληνική κορυφή, σκοράροντας 15 γκολ και δέχοντας μόλις 7 σε 15 αγώνες".

Αναφορικά με το στυλ που προτιμά να παίζει ο Βαλβέρδε, σχολιάζει η ιστοσελίδα: "Ο Βαλβέρδε προτιμά το 4-4-1-1, το οποίο γίνεται και 4-2-3-1. Απαιτεί από τους παίκτες του να πιέζουν τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και αφού γίνουν κάτοχοι της μπάλας, πιστεύει ότι θα δημιουργήσουν ευκαιρίες, μέσα από το passing game και το υψηλό επίπεδο τεχνικής που έχουν".

Ωστόσο, οι ξένοι συνάδελφοι μίλησαν και για τους παίκτες "κλειδιά" του Ολυμπιακού:

Κέβιν Μιραλάς



"Ο ρόλος του είναι, ξεκάθαρος και απλός, να σκοράρει γκολ. Ο Κέβιν δεν ήταν ένας φυσικός σκόρερ στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά από τότε που πήγε στην Ελλάδα έχει γίνει παραγωγικός. Ο Μιραλάς είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Βελγίου, μαζί με τους Έντεν Χάζαρντ και Ρομελού Λουκακού. Ο ταλαντούχος επιθετικός διαθέτει ρυθμό, ενώ έχει εξαιρετικές ικανότητες στη ντρίμπλα", αναφέρει η "imscouting" για τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού.

Αριέλ Ιμπαγάσα


"Παρά την ηλικία του είναι σε εξαιρετική φόρμα. Είναι από τους παίκτες που τρέχουν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν τα παρατούν ποτέ. Ο Ιμπαγάσα εμπνέει τους συμπαίκτες του. Είναι ένας κλασικός οργανωτής με ορατότητα και δημιουργικότητα. Συχνά γυρίζει πίσω να ζητήσει την μπάλα, πριν παίξει μπροστά για να βγάλει πάσες".

Όλοφ Μέλμπεργλ


"Ο Σουηδός είναι ακόμα ένας μεγάλος αμυντικός. Είναι έξυπνος, έμπειρος και εξαιρετικά ισχυρός, ο Μέλμπεργκ είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού στη άμυνα. Είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ελλάδα και αποτελεί έναν από τους λόγους που ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί τόσα λίγα γκολ".

Βασίλης Τοροσίδης


"Ο Τοροσίδης είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης και η εμπειρία του είναι ανεκτίμητη. Μπορεί να παίξει σχεδόν παντού στο γήπεδο - από την άμυνα, μέχρι τη μεσαία γραμμή και κάποιες φορές ως ακραίος μεσοεπιθετικός. Η ευελιξία του είναι πολύ χρήσιμη στο σύλλογο".

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: