Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ισοβίτης ετών...13!


Πριν από δύο χρόνια ο Jordan Brown, πυροβόλησε την έγκυο γυναίκα του πατέρα του Christopher Brown, με αποτέλεσμα το θάνατό της. Στον τότε 11χρονο Jordan ασκήθηκαν κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία, καθώς ούτε η μητριά του αλλά ούτε και το μωρό που κυοφορούσε κατάφεραν να επιζήσουν.
Ο μικρός τώρα, είναι ένα βήμα πριν την ισόβια κάθειρξη και κινδυνεύει να δικαστεί ως ενήλικος. Και αυτό γιατί λόγω του ότι ο μικρός αρνείται να παραδεχθεί την ενοχή του, οι δικαστές αποφάσισαν να τον δικάσουν ως ενήλικο, ενώ οι δικηγόροι που βρίσκονται στο πλευρό του έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε να γίνει το αντίθετο και να δικαστεί δηλαδή ο μικρός Jordan ως ανήλικος. Μέχρι στιγμής όμως, η απόφαση μένει η ίδια. Στο πλευρό του νεαρού βρίσκονται και ακτιβιστές, όπου αναγνωρίζουν ότι ο μικρός εγκληματίας έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται την αθωότητά του.
Από την άλλη μεριά όμως, η Deborah Houk μητέρα της αδικοχαμένης γυναίκας, συμφωνεί απολύτως με τη δικαστική απόφαση και χαρακτηριστικά είπε: «Γνώριζε πολύ καλά τί έκανε. Σκότωσε το κορίτσι μου». Ωστόσο, ο πατέρας του παιδιού, προσπαθεί να τον δικαιολογήσει λέγοντας πως ήταν νεαρός τότε.
Αν τελικά ο μικρός Brown δικαστεί ως ενήλικος, κινδυνεύει να γίνει ο πιο νέος φονιάς που θα καταδικαστεί σε ισόβια. Η δίκη θ' αργήσει να γίνει και ως τότε δεν ξέρει κανείς ποιο θα είναι το μέλλον του 13χρονου Jordan.

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: