Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Βυθίστηκε σαπιοκάραβο με μετανάστες

Βυθίστηκε σαπιοκάραβο με μετανάστες ανοικτά της Κέρκυρας. Περισυνελέγησαν 241 από τη θάλάσσα και μεταφέρονται στο νησί. Σε εξέλιξη έρευνες για τους υπόλοιπους από λιμενικό και παραπλέοντα σκάφη.

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στη θάλασσα μετά τη βύθιση το απόγευμα το Σαββάτου ενός σαπιοκάραβου που τους μετέφερε στην Ιταλία, ανοικτά της Κέρκυρας.
Όλη τη νύχτα παραπλέοντα σκάφη, παρά τον άσχημο καιρό προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες, ενώ 241 που περισυλλέχθηκαν από Ολλανδικό πλοίο έφθασαν στο λιμάνι της Κέρκυρας αφού τους δόθηκαν κουβέρτες και πρώτες βοήθειες.
Από το πρωί δύο ελικόπτερα SUPER PUMA, μαζί με σκάφη του λιμενικού, ένα C 130 και άλλα παραπλέοντα σκάφη και αλιευτικά, ερευνούν την περιοχή του ναυαγίου περίπου 30 μίλια δυτικά της Κέρκυρας για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες.
Το Λιμεναρχείο Κέρκυρας ενημερώθηκε για κατάσταση κινδύνου σε σκάφος, όταν ένας αλλοδαπός επιβάτης του σκάφους τηλεφώνησε και ενημέρωσε ότι λόγω της θαλασσοταραχής κινδυνεύουν να βυθιστούν.
Λίγο πριν της 11 το βράδυ πλέον ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης ότι το σκάφος "HASAN REIS" - πιθανόν τουρκικό-  με περίπου 250 επιβαίνοντες εξέπεμψε σήμα κινδύνου 30ν.μ. περίπου δυτικά του νησιού.
Άμεσα ενημερώθηκε το ρυμουλκό "ΔΙΑΣ", το οποίο στις λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα απέπλευσε προς το σημείο για έρευνα και διάσωση, συνοδεία δύο στελεχών του Λιμεναρχείου.
Στις 02.40 το παραπλέον φορτηγό πλοίο με σημαία Ολλανδίας "MOMENTUM SCAN" παρέλαβε, 241 αλλοδαπούς, από το κινδυνεύον σκάφος, που ήταν ξύλινο μήκους 30 μέτρων, το οποίο τελικά βυθίστηκε και ξεκίνησε για το λιμάνι της Κέρκυρας, συνοδεία πλωτού περιπολικού του Λιμενικού.
Από τους ίδιους του διασωθέντες η πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σαπιοκάραβο επέβαιναν 263 παράνομοι μετανάστες.

Αναδημοσίευση από : news247.gr
Επιμέλεια : Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: