Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Απεργία και στάσεις σε ΗΣΑΠ, μετρό και λεωφορεία



Τη Δευτέρα(31/1), οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ, προχωρούν σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών.
Την ίδια μέρα επίσης, "σηκώνουν χειρόφρενο" και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, κάνοντας στάση εργασίας απ' τις 11:00 έως τις 16:00.
Κρίσιμη θεωρείται η γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν, αφού έπειτα απ' την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή είναι ορατός ο κίνδυνος για επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς.
Οι εργαζόμενοι, κάνουν λόγο για αιφνιδιασμό απ' την πλευρά της κυβέρνησης και δηλώνουν πως κατεδαφίζεται κάθε κακτημένο τους.
Το τελικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές κυρίως στο εργασιακό μέρος, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί απ' τη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες. Για την ακρίβεια, το νομοσχέδιο δρομολογεί την αποχώρηση 2.000 περίπου εργαζομένων μέσω συνταξιοδοτήσεων και μετατάξεων.
Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να γίνουν άμεσα οι πρώτες 750 μετατάξεις, ενώ σε δεύτερη φάση θα γίνουν και οι υπόλοιπες και αφού έχει προκύψει ο ακριβής αριθμός του πλεονάζοντος προσωπικού απ' τα οργανογράμματα των νέων φορέων.
Ακόμη, υπολογίζεται ότι περίπου 400 άτομα θα συνταξιοδοτηθούν φέτος, στα οποία το 2012 θα προστεθούν άλλα 300 άτομα και το 2013 ακόμη 200.

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: