Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Οι "καμπάνες" του ΕΣΡ!

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση κατά τη διάρκεια της εκπομπής "Μαζί" την 25/6/2010, ύστερα από καταγγελία πολίτη.

Επιπλέον, απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε επιβληθεί στη Nova και τη Multichoice με αφορμή την απευθείας μετάδοση του προγράμματος Big Brother.
Σύσταση έγινε, από το ΕΣΡ, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για παραβίαση πολυφωνίας, επειδή κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο πρόβαλε τις θέσεις του ΚΚΕ σε ποσοστό 3,5%.

Απλή σύσταση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση. Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο TRT της Λάρισας για εκπομπές σχετικές με τυχερά παιχνίδια και μαντείες.

Σύσταση για γλωσσική απρέπεια και προστασία ανηλίκων έγινε στο Mega Channel, ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, επειδή, ενώ η εκπομπή "Είσαι το ταίρι μου" προβάλλεται κανονικά στις 21.00, συγκεκριμένη ημέρα, επεισόδιο της σειράς στο σενάριο του οποίου περιέχονταν βωμολοχίες, προβλήθηκε στις 19.00.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Mega για προστασία ανηλίκων, σχετικά με επεισόδιο της σειράς "Μαζί σου" στη διάρκεια του οποίου προβλήθηκαν άσεμνες σκηνές και προβλήθηκε στις 19.00 αντί για τις 21.00.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Ράδιο DJ της Αλεξανδρούπολης, ύστερα από καταγγελία για υπέρβαση στη δικτύωση.
 
Πηγή: newscode.gr
επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: