Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Βασιλάκης: «Έκανε λάθος ο διαιτητής»

Έντονα προβληματισμένος με τον διαιτητή Λαμπρόπουλου ήταν ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.


Ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας μίλησε στον «Super fm» για τις αποφάσεις του κ. Λαμπρόπουλου στον αγώνα της Δευτέρας(10/1) μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις διαβουλεύσεις του Λαμπρόπουλου:
«Ο διαιτητής δεν μπορεί να βρίσκεται τόση ώρα στα αποδυτήρια και να διαβουλεύεται με τον κάθε άσχετο. Όφειλε να βγει στο γήπεδο, να δει αν συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί ο αγώνας και αναλόγως να πράξει. Είτε να διακόψει οριστικά το παιχνίδι είτε να το συνεχίσει. Δεν είναι δυνατόν όμως να περιμένει πάνω από μια ώρα για να πάρει μια απόφαση. Πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή οι διαιτητές ότι έχουν να κάνουν με επαγγελματίες αθλητές που δεν μπορούν να ξεκινούν έναν αγώνα στις 7 και να τον ολοκληρώνουν μετά τις 10. Δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο έτσι»

Για το τι θα έπραττε ο ίδιος εάν βρισκόταν στη θέση του κ. Λαμπρόπουλου, απάντησε: «Μα φυσικά θα συνέχιζα τον αγώνα. Δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος να τον διακόψω. Ούτε 100 άτομα μπήκαν να παρεμποδίσουν τους ποδοσφαιριστές, ούτε τα δοκάρια έκοψαν. Επειδή, δηλαδή, μπήκε ένας φίλαθλος μέσα θα πρέπει να διακοπεί ο αγώνας;».

Για τις ευθύνες της διοίκησης του ΠΑΣ για την περιφρούρηση του γηπέδου:

«Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν οι πρόεδροι των ομάδων ότι όταν προσλαμβάνουν security, θα πρέπει να ελέγχουν ποιοι είναι αυτοί. Είναι απαράδεκτο να μπαίνει ένας φίλαθλος στο γήπεδο και να μην τον συλλαμβάνει κανείς από τις λεγόμενες ομάδες περιφρούρησης».

Βρόσγος: «Υπήρχαν μαϊμού security»

Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό έκανε τοποθέτηση ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Φώντας Βρόσγος, θέλοντας να αποκαταστήσει την τάξη σχετικά με τις ομάδες περιφρούρησης του γηπέδου του ΠΑΣ.

Οι δηλώσεις του κ. Βρόσγο:

«Κάποια στιγμή, γύρω στο 18', ο διαιτητής μου ζήτησε να φύγουν όλοι οι άνδρες της ομάδας περιφρούρησης από τις θύρες 9 και 10 που βρίσκονταν αρχικά και να μεταφερθούν στη σκεπαστή, γιατί κάποιοι ανάμεσά τους δεν ήταν αληθινοί security αλλά «μαϊμού» και παρεμπόδιζαν τον επόπτη. Φορούσαν, μάλιστα, κάποια φωσφοριζέ διακριτικά, διαφορετικά όμως από αυτά που φορούσαν όλοι οι υπόλοιποι. Γι' αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι μόλις οι δικοί μας security μεταφέρθηκαν στη σκεπαστή ανέβηκαν στην κερκίδα, η ΠΑΕ δε φέρει την παραμικρή ευθύνη», τόνισε ο κ. Βρόσγος για να συνεχίσει:

«Όσον αφορά το επεισόδιο με την εισβολή του φιλάθλου, οι μόνοι οι οποίοι έτρεξαν στο γήπεδο για να τον πιάσουν ήταν άνδρες της ομάδας περιφρούρησης από τη σκεπαστή. Αυτό διαφαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο. Τα παιδιά προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους και στο τέλος την πλήρωσαν κι από πάνω, αφού η αστυνομία τους συνέλαβε με την κατηγορία της υπόθαλψης δράστη επιθέσεως. Αυτά δε γίνονται πουθενά. Θεωρώ όμως κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι στο τέλος θα δικαιωθούν».

επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: