Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Έκανε το καθήκον του...


Ο Παναθηναϊκός έδειξε την διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας που έχει απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας, καθώς στην πρεμιέρα του TOP 16 της Ευρωλίγκας επικράτησε των Λιθουανών εκτός έδρας με το επιβλητικό 59-80.
Με εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, οι "πράσινοι" κατάφεραν να επιβάλλουν πλήρως το ρυθμό τους και να χτίσουν σταδιακά μια διαφορά στο σκορ, τη στιγμή που στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου βρίσκονταν πίσω. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαιξαν ασφυκτική άμυνα και κατάφεραν να περιορίσουν τις επιθέσεις των Λιθουανών, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον κινητήριο μοχλό τους, Ελαμίν.
Μεγάλη αλλά και ευχάριστη έκλπηξη για τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε η εμφάνιση του Κώστα Καϊμακόγλου, ο οποίος αγωνίστηκε στη θέση του Ρομέιν Σάτο που απουσίαζε και ήταν ένας εκ των διακριθέντων του αγώνα. Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Μπατίστ και Τσαρτσαρής, που μαζί με τον Καϊμακόγλου αποτέλεσαν αναμφισβήτητα την "καυτή" τριάδα του Παναθηναϊκού για το σημερινό αγώνα. Το επόμενο παιχνίδι για τους πεντάκις πρωταθλητές Ευρώπης είναι με την Ουνικάχα Μάλαγα στις 27/1 στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 33-29, 41-53, 59-80

Λιέτουβος Ρίτας: Μπαμπράουσκας 3, Μπιέλιτσα 11, Γκεσεβίτσιους 8, Βαλαντσιούνας 6, Νιούλεϊ, Γιομάντας, Νάλγκα 4, Γιασάιτις 7, Ελ Αμίν 10, Μπαϊράμοβιτς 10

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 26, Φώτσης 6, Νίκολας 10, Τσαρτσαρής 12, Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 16

Επιμέλεια: Στασινή Φύτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: