Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΟΔΙΑ ΤΕΛΟΣ

Επιτέλους ο Ελληνικός λαός συνειδητοποίησε την κοροϊδία με τα διόδια και ξεσηκώθηκε. Τα δύο μεγάλα κόμματα θα πρέπει να απολογηθούν στον" Έλλην" φορολογούμενο για το "νταβατζιλίκι"που έχει επιβάλει τόσα χρόνια στον εθνικό δρόμο.
 Επιμένω ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να απολογηθεί ,γιατί σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ένωση τα διόδια τοποθετούνται στους δρόμους για να γίνει απόσβεση του έργου από την κατασκευαστική εταιρία που χρηματοδότησε για να πραγματοποιηθεί η κατασκευή του έργου.Επίσης,σύμφωνα πάντα με την Ε.Ε τα διόδια  τοποθετούνται ύστερα από την κατασκευή του δρόμου,και όχι πριν, όπως γίνεται στη χώρα μας,και σπανίως παραμένουν για πολλά χρόνια στους δρόμους και αν παραμείνουν γίνεται  μόνο και μόνο για τη συντήρηση του έργου.

   Η χώρα μας όμως με το "τσαμπουκά"της εκάστοτε κυβέρνησης ,υποχρεώνει τον φορολογούμενο να πληρώνει διόδια για δρόμους που το μόνο που μπορούν να προσφέρουν στον οδηγό είναι ο θάνατος.
  Φυσικά ,να τονίσω δεν είμαι κατά της κατασκευής δρόμων,γιατί η χώρα μας θα πρέπει να δημιουργήσει ευρωπαϊκούς δρόμους αλλά είμαι εναντίον στην εκμετάλλευση που γίνεται στους οδηγούς  από το κράτος και από τις εταιρίες που έχουν αναλάβει αυτό το σημαντικό ρόλο.
Οι πολίτες δεν αγανάκτησαν μόνο για την αύξηση του ποσού των διοδίων  και γενικά για την  αύξηση των διοδίων αλλά αγανάκτησαν γιατί τα χρήματα που προσφέρουν τόσα χρόνια για τους εθνικούς δρόμους είτε μέσω διοδίων είτε μέσω τέλη κυκλοφορίας(μόνο στη πατρίδα μας ισχύει τα τέλη κυκλοφορίας)δεν έχουν αξιοποιηθεί για την κατασκευή σύγχρονων και ασφαλών  δρόμων.
  Τέλος θα πρέπει να αναφέρω ,στην εκβίαση που κάνουν οι εταιρίες που έχουν αναλάβει την εισπράξει των διοδίων .Εκβιάζουν τους πολίτες που έχουν αποφασίσει να βάλουν ένα τέλος στη κοροϊδία των διοδίων,λέγοντας ότι θα καταγράφονται από τις κάμερες των διοδίων,  και θα τους έρχεται" καμπάνα" στην εφορία.Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, γιατί μόνο το κράτος μπορεί να το πράξει αυτό.Το μόνο που μπορεί να πράξουν οι εταιρίες, είναι να υποβάλουν μήνυση στους "παραβάτες"και να πάνε στα δικαστήρια.Φυσικά αυτό δε το πράττουν γιατί ξέρουν ότι θα χάσουν.Δυστυχώς όμως σε αυτό τον εκβιασμό και στην παρανομία των "εισπρακτικών" εταιριών  συμβάλλει  και το Ελληνικό κράτος.
   Επιμέλεια:Τάσος Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: