Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Το «el classico» της Θεσσαλονίκης

Αρης vs ΠΑΟΚ, «Κλεάνθης Βικελίδης», 19:30.  Ώρα… ντέρμπι. Η αντίστροφη μέτρηση για το «el classico» της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε.


Μια σπουδαία αναμέτρηση με τις δικές της ιδιαιτερότητες. Ένα ματς για γερά νεύρα και… στομάχια, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν κάνει την δική τους κατάθεση στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο της χώρας.

Σε λίγες ώρες ο Κωνσταντινέας από την Μεσσηνία θα σφυρίξει για πρώτη φορά στο γήπεδο Χαριλάου. Αμφότερες οι ομάδες μπορεί να ρίχνονται στη «μάχη» από διαφορετική αφετηρία, όμως στόχος και των δύο είναι ο ίδιος. Η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός.

Οι μεν γηπεδούχοι καίγονται πιο πολύ για τους βαθμούς, προκειμένου να παραμείνουν σε τροχιά Ευρώπης, οι δε φιλοξενούμενοι θα κυνηγήσουν το «διπλό» περισσότερο για λόγους γοήτρου, αλλά και για να πάρουν την ρεβάνς της ήττας στο παιχνίδι του α’ γύρου στην Τούμπα.

Τόσο ο Αρης όσο και ο ΠΑΟΚ θα παραταχθούν με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, την ανάλογη ψυχολογία και περίσσια αισιοδοξία. Θεωρητικά ο παράγων έδρα παίζει τον δικό του ρόλο. Το γήπεδο αναμένεται να είναι γεμάτο από 20.000 και πλέον οπαδούς των Κιτρίνων. Η ατμόσφαιρα, όπως συμβαίνει πάντα, προμηνύεται εκρηκτική.

Το που θα καθίσει η μπίλια, στο κίτρινο ή στο ασπρόμαυρο, θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες. Όπως και να ‘χει, πάρτε την καλύτερη θέση και απολαύστε ένα ακόμη «el classico» της Θεσσαλονίκης…

επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: