Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ταινία για την Θύρα 7


Στα πλαίσια του 9ου καλτ φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου Gagarin στις 17/2, θα προβληθεί η ταινία για τη «Θύρα 7» που γυρίστηκε με αφορμή το τραγικό περιστατικό της 8/2/1981. 



ΘΥΡΑ 7, H MEΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ (Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ) (1983)
107’


Σκηνοθεσία/ Σενάριο: Νίκος Φώσκολος
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Πετρόχειλος, Τόνια Βυθούλκα, Βίκυ Καπετάνη, Νίκος Βασταρδής, Κώστας Νεστορίδης, Αντώνης Αντωνιάδης, Βασίλης Μαλούχος. 


Η υπόθεση


Η παραστρατημένη νεολαία των 80’s στην απόλυτη Φωσκολική ανομία. Ο συνδυασμός του τραγικού θέματος και του χαβαλέ της εποχής σε αφήνουν, πραγματικά, μετέωρο. Αν προσθέσετε τις over the top ερμηνείες, τους απίστευτους διαλόγους που βρίθουν από διδαχές και μπινελίκια, τις ενδυματολογικές ακρότητες, τα απανωτά slow motion, τα ιντερλούδια κοινωνικού προβληματισμού, τα cameo παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και τα τραγούδια της Βίκυς Καπετάνη, βρίσκεστε αντιμέτωποι με το απόλυτο κινηματογραφικό παράδοξο.


Εμπνευσμένο από το πραγματικό γεγονός που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο στις 8 Φεβρουαρίου 1981, όταν στο ντέρμπι “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ” εικοσιένας νεαροί φίλαθλοι βρήκαν φρικτό θάνατο κατά την έξοδο τους από τη Θύρα 7.


Ο Μάκης Μπιτσάκος αγαπάει το ποδόσφαιρο και ονειρεύεται να γίνει διάσημος μπαλαδόρος. Ο πατέρας του προσπαθεί να τον σταματήσει. Σύντομα αποκτιέται από μια μεγάλη ομάδα και γίνεται αστέρι των γηπέδων. Στη διάρκεια ενός παιχνιδιού τραυματίζεται σοβαρά. 


Χρειάζεται χρήματα για να σώσει το πόδι του. Μαζί με τους φίλους του απαγάγουν έναν άλλο ποδοσφαιριστή και ζητούν λύτρα. Όταν παίρνουν τα χρήματα στα χέρια τους, πάνε στο Στάδιο Καραισκάκη να παρακολουθήσουν τον αγώνα “ΟΛΥΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ”. Το ημερολόγιο έγραφε 8 Φεβρουαρίου 1981…


Info


Τιμή εισιτήριου: 10 ευρώ (θα πρβληθούν άλλες τρεις ταινίες)
Ώρα έναρξης: 22.00
Gagarin: Λιοσίων 205

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: