Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

«Ροζ» λογαριασμός καίει τον Καβαλιέρε

Ο «ειδικός λογαριασμός» για να πληρώνονται καλλονές!

Τραπεζικό λογαριασμό μέσω του οποίου ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να πλήρωνε δεκάδες καλλονές που συμμετείχαν στα πάρτι του εντόπισαν οι εισαγγελείς του Μιλάνου, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο λογαριασμός ανήκει στην τράπεζα Monte dei Paschi di Siena και ότι η περιφερειακή σύμβουλος Νικόλ Μινέττι έλαβε δεκάδες χιλιάδες ευρώ υπό την μορφή εμβασμάτων».


Ο ιταλικός Τύπος προσθέτει επίσης ότι εκτός από το όνομα της Μινέττι (η οποία κατηγορείται για προαγωγή πορνείας) υπάρχουν και δεκάδες άλλα, με «χρηματικές ενισχύσεις» που κυμαίνονται από πέντε μέχρι και δέκα χιλιάδες ευρώ η κάθε μία.

Δημοσιεύονται ακόμη νέες λεπτομέρειες από την ανάκριση της εικοσιεξάχρονης Νικόλ Μινέττι, την περασμένη Κυριακή, στην εισαγγελία του Μιλάνου. Η σύμβουλος του κεντροδεξιού «Οίκου της Ελευθερίας» φέρεται να δήλωσε ότι μετά τον χωρισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον Βερόνικα Λάριο- δηλαδή τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες- είχε σταθερή σχέση με τον «Καβαλιέρε». Μια κατάθεση που θα μπορούσε να στηρίξει την θεωρία του Ιταλού πρωθυπουργού, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «τα πάρτι στην βίλα του Άρκορε ήταν απόλυτα αθώα, από την στιγμή που πολύ συχνά, παραβρέθηκε και μια κυρία με την οποία είχα στενότατο δεσμό».

Την ερχόμενη Πέμπτη, η βουλή της Ρώμης θα πρέπει να ψηφίσει σχετικά με το αίτημα των εισαγγελέων να μπορέσουν να διατάξουν έφοδο στα γραφεία του λογιστή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το κεντροδεξιό κόμμα και η Λέγκα του Βορρά πρόκειται να εκφραστούν αρνητικά, αλλά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αβέβαιο.

Πηγές της εισαγγελίας της ιταλικής συμπρωτεύουσας ανέφεραν ότι εκτός από τις εξακόσιες σελίδες με ντοκουμέντα, τραπεζικά εμβάσματα και τηλεφωνικούς διαλόγους που οι δικαστικοί απέστειλαν στο κοινοβούλιο, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τόσα «ντοσιέ», με ανακρίσεις και αποδείξεις αδιάκοπης ροής σοβαρών χρηματικών ποσών.

Σε ό,τι αφορά τέλος το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, πολλά θα κριθούν την ερχόμενη Πέμπτη: η αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου καλείται να δώσει «πράσινο φως» στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, που θα βασίζεται σε νέο, ομοσπονδιακό μοντέλο. Σε σύνολο τριάντα μελών της επιτροπής, η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει έως τώρα δεκατέσσερις ψήφους. Όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση δυο αναποφάσιστων εθνοπατέρων. Η Λέγκα του Βορρά, ανακοίνωσε ήδη ότι αν τελικά δεν εγκριθεί η ομοσπονδιακή μεταρρύθμιση οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα αποτελέσουν μονόδρομο.

επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός
πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: