Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο αιγυπτιακός στρατός ζητά... "Συγγνώμη"


Το Ανώτατο Συμβούλιο των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων ζήτησε συγγνώμη σήμερα, Σάββατο, για τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτών.


Στην επίσημη σελίδα του στο facebook το Συμβούλιο ανάρτησε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι οι συγκρούσεις ήταν αποτέλεσμα «απρομελέτητων προστριβών μεταξύ της στρατονομίας και των γιων της επανάστασης» . Ο στρατός, που έχει αναλάβει τον έλεγχο της χώρας «θα λάβει όλα τα μέτρα για να αποτρέψει τέτοια επεισόδια στο μέλλον», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν τα μεσάνυχτα, όταν τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση της κυκλοφορίας, μεταξύ ανδρών της στρατονομίας και περίπου 300 διαδηλωτών που αρνήθηκαν να φύγουν από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Ορισμένοι ακτιβιστές ζήτησαν να οργανωθεί σήμερα διαδήλωση «εναντίον των επιθέσεων του στρατού στους διαδηλωτές».

Εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στην πλατεία Ταχρίρ για να γιορτάσουν τον ένα μήνα από την έναρξη των κινητοποιήσεων που οδήγησαν στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

protothema.gr
Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: