Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

85 Χρόνια Θρύλος!



Πέρασαν κιόλας 86 χρόνια! Από τη μέρα που «γεννήθηκε» η ομάδα, η οποία έμελλε στο πέρασμα των δεκαετιών να γίνει η πιο επιτυχημένη, η πιο λαοφιλής, η πιο τραγουδισμένη και δοξασμένη σ’ ολόκληρη την Ελλάδα… Ο Ολυμπιακός!



Μόνο στο άκουσμα των τροπαίων, τα οποία έχει κατακτήσει η «ερυθρόλευκη αρμάδα», προκαλείται ίλιγγος! Διακρίσεις και τίτλοι, ο αριθμός των οποίων φαντάζει ανυπέρβλητος στα μάτια των αντιπάλων… Ίσως γι’ αυτό τον αγαπούν με τόσο πάθος οι οπαδοί του! Ίσως πάλι κι όχι…
Ίσως η παθολογική αγάπη για τον Ολυμπιακό να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κόκκινο χρώμα… 


Αυτό του πάθους, δηλαδή, του έρωτα, του αίματος… Σαν αυτού, που χύθηκε τόσο άδικα το απόγευμα της αποφράδας 8ης Φεβρουαρίου του 1981 και οδήγησε 21 ψυχές στα σκαλοπάτια του παραδείσου!
Μ’ αυτό το αίμα είναι ποτισμένη η ερυθρόλευκη φανέλα του Ολυμπιακού κι αυτός είναι ένας από τους λόγους, για τους οποίους η συγκεκριμένη ομάδα λατρεύεται πέρα από κάθε όριο… Όποιος παίκτης κι αν την φόρεσε στο πέρασμα των χρόνων φάνταζε σαν ημίθεος στα μάτια και τις συνειδήσεις των οπαδών της πειραϊκής ομάδας!


Από τα μέσα της δεκαετίας του ’20, όταν και ιδρύθηκε ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς, μέχρι και σήμερα, το όνομά του το ακολουθούν έννοιες, όπως περηφάνια, φιλότιμο, ήθος, μαγκιά… Από την καρβουνόσκονη του παλιού ποδηλατοδρόμιου στο Φάληρο, στο τσιμεντένιο Καραϊσκάκη, μέχρι το σημερινό  -υπερσύγχρονο-  «σπίτι» του, ο Ολυμπιακός θα είναι ο ίδιος, απαράλλακτος και αναλλοίωτος στο πέρασμα των χρόνων…


Θα είναι πάντα ο καημός, η… καψούρα, η λατρεία, το πάθος, η έγνοια, το βάλσαμο ψυχής για κάθε έναν από τους εκατομμύρια πιστούς της ερυθρόλευκης ιδέας! Το καμάρι του Πειραιά, που απλώθηκε σ’ ολόκληρη την χώρα κι έφτασε μέχρι τα πέρατα αυτού του κόσμου… Η ομάδα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος!


Το Onsports θέλοντας να τιμήσει τον Θρύλο  -όπως καθιερώθηκε να ονομάζεται από φίλους κι «εχθρούς»-  ο οποίος ιδρύθηκε σαν σήμερα  στις 10 Μαρτίου 1925, παρουσιάζει ένα πλήρες αφιέρωμα στην ομάδα του Πειραιά…


Το καταστατικό της ίδρυσης του, ο πρώτος του ύμνος, όλοι όσοι κάθισαν στον προεδρικό του θώκο, οι προπονητές της ομάδας από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα, αλλά και οι μεγάλες επιτυχίες του Ολυμπιακού, οι τίτλοι, τα πρωταθλήματα, τα κύπελλα, οι μεγάλες νίκες σε Ελλάδα κι Ευρώπη, οι προεξέχουσες μορφές στην ιστορία του συλλόγου, «πλούσιο» φωτογραφικό υλικό και άλλα πολλά θα… παρελάσουν σήμερα (10/3) μπροστά από τα μάτια σας!
Κύριες και κύριοι, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ! Χρόνια πολλά, Θρύλε!


Πηγή:onsports.gr
επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: