Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Το πιο αστείο ανέκδοτο στον πλανήτη

Ο όρος «πιο αστείο ανέκδοτο στον πλανήτη» χρησιμοποιήθηκε από τον Ρίτσαρντ Γουάιζμαν του Πανεπιστημίου του Χέρτφορντσαϊρ για να συνοψίσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του σχετικά με την κατανόηση και απήχηση των ανεκδότων σε διαφορετικές κουλοτύρες, πολιτισμούς και χώρες.
Το πείραμα, το οποίο πραγματοποίησε ο Γουάιζμαν το 2002, με την ονομασία LaughLab, περιλάμβανε τη δημιουργία ενός ιστοτόπου στον οποίο το κοινό μπορούσε να υποβάλει και να βαθμολογήσει ανέκδοτα. Σκοπός του ήταν να εντοπιστεί το ανέκδοτο με τη μεγαλύτερη απήχηση παγκοσμίως.
Νικητής αναδείχθηκε το παρακάτω αστείο, βασισμένο σε σκετς της ραδιοφωνικής κωμικής εκπομπής «The Goon Show» (1951), από τον Σπάικ Μίλιγκαν:

Δύο κυνηγοί βρίσκονται στο δάσος, όταν ο ένας από αυτούς καταρρέει. Δεν φαίνεται να αναπνέει και τα μάτια του είναι θολά. Ο άλλος βγάζει αμέσως το τηλέφωνό του και καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Λέει πανικόβλητος: «Ο φίλος μου είναι νεκρός! Τι μπορώ να κάνω;». Η τηλεφωνήτρια του λέει: «Ηρεμήστε. Μπορώ να σας βοηθήσω. Καταρχάς, ας σιγουρευτούμε ότι είναι νεκρός». Επικρατεί ησυχία στην άλλη άκρη της γραμμής και στη συνέχεια ακούγεται ένας πυροβολισμός. Και τότε ακούγεται η φωνή του τύπου: «Εντάξει, και τώρα τι κάνω;».

Δεύτερο στην κατάταξη ήρθε το παρακάτω ανέκδοτο:

Ο Σέρλοκ Χολμς και ο βοηθός του Δρ. Γουάτσον πήγανε για κάμπινγκ. Αφού λοιπόν το βράδυ έφαγαν και ήπιαν το κρασάκι τους, την πέφτουν για ύπνο. Ξαφνικά, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, ο Σέρλοκ σκουντάει τον Γουάτσον.
- Γουάτσον, ξύπνα. Κοίτα πάνω και πες μου τι βλέπεις.
- Τι να δώ, κ. Χολμς; Εκατομμύρια των εκατομμυρίων αστέρια.
- Και τι συμπέρασμα βγάζεις από αυτό;
- Κοιτάξτε: Αστρονομικά, συμπεραίνω ότι υπάρχουν εκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν και συνεπώς άπειρο πλήθος αστέρων και πλανητών. Αστρολογικά, ο Σκορπιός πρέπει να βρίσκεται στο Λέοντα. Ωρολογικά, πρέπει να είναι περίπου τρεις και τέταρτο τα ξημερώματα. Μετεωρολογικά, μάλλον θα κάνει καλό καιρό αύριο. Θεολογικά, συμπεραίνω ότι ο Θεός είναι παντοδύναμος και ότι αποτελούμε ένα απειροελάχιστο και ασήμαντο κομμάτι του σύμπαντος. Εσείς τι συμπεραίνετε κ. Χολμς;
- Γουάτσον, ηλίθιε! Κάποιος μας έκλεψε τη σκηνή!


Τέλος, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το πιό δημοφιλές ανέκδοτο ήταν το παρακάτω:

Μία γυναίκα μπαίνει στο λεωφορείο με το μωρό της. Ο οδηγός της λέει: «Αυτό είναι το πιο άσχημο μωρό που έχω δει ποτέ». Η γυναίκα πηγαίνει στο πίσω μέρος του λεωφορείου, κάθεται συγχισμένη και λέει στον άνδρα που κάθεται δίπλα της: «Ο οδηγός μόλις με προσέβαλε!». Και ο άνδρας απαντά: «Πηγαίνετε αμέσως να του απαντήσετε! Θα κρατήσω εγώ τη μαϊμού σας για λίγο».


Αναδημοσίευση από: tvxs.gr
Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: