Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

«Η Παναχαϊκή θα ανέβει!»

Για τη μεγάλη νίκη της Παναχαϊκής επί του Ηρακλή Ψαχνών, αλλά και για τα προβλήματα της ομάδας της Πάτρας, μίλησε στο Onsports, ο Αλέξης Κούγιας.


Ο κ. Κούγιας, τόνισε πως «κάποιοι δεν θέλουν να ανέβει κατηγορία η Παναχαϊκή», ενώ στάθηκε και στο «αρρωστημένο»  -όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε-  κλίμα που επικρατεί στην πατρινή ΠΑΕ.

-Κ. Κούγια, η Παναχαϊκή πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη χτες απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών. Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η πορεία της ομάδας από εδώ και πέρα;

«Πρώτα απ’ όλα είναι γεγονός, ότι όντως ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Ακόμα, ήταν μια μεγάλη νίκη κα λόγω των συνθηκών των οποίων επικρατούν εδώ στην Πάτρα. Εμείς, παίζουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες σε κάθε ματς στην έδρα μας, καθώς υπάρχει μια μικρή αλλά καλά οργανωμένη  μειοψηφία, η οποία αποτελείται από μια ομάδα αντιεξουσιαστών και κάποιων παλιών παραγόντων της ομάδας και έχουν ως στόχο, να μην ανέβει η Παναχαϊκή κατηγορία».

-Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι έχουν αυτό το στόχο;

« Αν ανέβει η Παναχαϊκή τότε όλα τα σχέδια τους για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στο χώρο του σημερινού γηπέδου της ομάδας, θα πάνε στράφι. Ξέρετε έχουν προβλεφθεί εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου και φυσικά τα έσοδα θα είναι μεγάλα για μερικούς από αυτούς. Η Παναχαϊκή και το γήπεδο της στέκονται εμπόδιο στα σχέδια τους και για το λόγο αυτό δημιουργούν αυτό το αρρωστημένο κλίμα έτσι ώστε να μην πάει καλά η ομάδα. Περιμένουν πως και πως κάποιο άσχημο αποτέλεσμα και γενικότερα θέλουν να κάνουν κακό στην Παναχαϊκή.
Παρ’ όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα, έχουν έρθει στην ομάδα αρκετοί παίκτες εγνωσμένης αξίας, με εμπειρία στην Football League και Football League 2, όπως οι Φούφουλας και Κωσταντινίδης π.χ. , οι οποίοι δεν επηρεάζονται από τα όσα συμβαίνουν και πλέον η ομάδα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και παίρνει και τα αποτελέσματα».

-Μιλάτε για άνοδο στην Football League, όμως θεωρείτε ότι τόσο η Παναχαϊκή όσο και εσείς προσωπικά, είστε έτοιμος για να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της μεγαλύτερης κατηγορίας;  Κυρίως στο οικονομικό σκέλος…

«Κοιτάξτε να δείτε, όταν αγόρασα το 90% των μετοχών της Παναχαϊκής, ήξερα ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια τόσο σε χρόνο, όσο και σε χρήμα. Εδώ και 3 χρόνια αιμορραγώ οικονομικά και πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να μην υπάρχει ποδοσφαιριστής απλήρωτος, να μην υπάρχουν ποδοσφαιριστές που να έχουν καταθέσει προσφυγές για χρωστούμενα χρήματα και όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες της ομάδας να είναι τακτοποιημένες. Επεκτείνουμε τις ακαδημίες, ενώ σε λίγο καιρό θα εξοφληθεί και ο κ. Μακρής στον οποίο χρωστάμε κάποια χρήματα.
Προσωπικά έχω ένα πλάνο 5ετίας για την Παναχαϊκή, για την άνοδο από την Football League 2, στη Football League και από εκεί στη Super League. Το πλάνο αυτό περιλαμβάνει νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές, που υπογράφουν 5ετή συμβόλαια και μεγαλώνουν μέσα στην ομάδα. Το ίδιο πλάνο είχα κάνει στα Γιάννενα και επαληθεύτηκε τώρα που βλέπετε ότι ο ΠΑΣ θα ανέβει στη Superleague. Τότε είχα φέρει στα Γιάννενα Κοντογουλίδη, Σαϊτιώτη, Καζναφέρη κ.α. οι οποίοι ώθησαν ψηλά τον ΠΑΣ και έφτιαξαν και το δικό τους όνομα.
Ακόμη θέλω να πω, κάτι που κανένα μέσο ενημέρωσης δεν το έχει αναδείξει. Μας έχουν εμπιστευθεί πολλοί χορηγοί και το σημαντικότερο, είμαστε η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που δεν έχει χορηγό τον ΟΠΑΠ. Μας εμπιστεύονται όμως μεγάλοι χορηγοί τόσο της πόλης όσο και γενικότερα της χώρας, όπως η Proton Bank, ο Υφαντής, το Casino Rio κ.α.
Τέλος, θέλω να πω σε όλους αυτούς που θέλουν το κακό της ομάδας,  πως ότι και να κάνουν, η Παναχαϊκή θα ανέβει. Του χρόνου που θα επιστρέψει ο κύριος όγκος των φιλάθλων και για όσο καιρό θα υπάρχει ιδιοκτήτης στην ΠΑΕ, εμπορικό κέντρο στο γήπεδο της Παναχαϊκής δεν πρόκειται να γίνει».

Αναδημοσίευση από: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: