Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Επιτέλους, έγινε!



Υπεγράφη σήμερα 23/3 η πρώτη συλλογική σύμβαση εργασίας με βάση τις επιταγές της Τρόικας.


Οι συμπαθείς φίλοι μαςαπό το εξωτερικό, οι άνθρωποι που ήρθαν από αγνό και άδολο ενδιαφέρον να σώσουν την ταλαιπωρημένη χώρα μας, έθεσαν και κάποιους όρους στην αμέριστη συμπαράσταση τους.

Έτσι μετά από τρεις μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίοι αντιδρούσαν (μάλλον δεν γνώριζαν ότι όλα γίνονται για το καλό τους), αποφάσισαν να υπογράψουν τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, με την οποία επιτέλους συνέβη αυτό που όλοι περιμέναμε.

Οι δεσμεύσεις που έλαβε η χώρα μας απέναντι στους ξένους σωτήρες μας, έπιασαν τόπο. Με τη νέα αυτή συλλογική σύμβαση μειώνονται δραστικά οι δευτερεύουσες απολαβές των μηχανοδηγών και του προσωπικού κίνησης, λόγω κατάργησης και τροποποίησης επιδομάτων, ενώ όπως αναφέρουν γνωστές αμερόληπτες και ανεξάρτητες δημοσιογραφικές πηγές, η σύμβαση αυτή θα αποτελέσει οδηγό και για άλλους δημόσιους οργανισμούς!

Καιρός ήταν να βάλει κάποιος τάξη σε αυτό το χάος των μισθών, μιας και είναι γνωστό ότι τα παιδάκια πια στην Ελλάδα, απαντάνε στην ερώτηση : "Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;" , με το αποστομωτικό "Εργαζόμενος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μαμά". Βλέπετε από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια και τα ελληνόπουλα ξέρουν πως μια ζωή ως υπάλληλος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα τους προσφέρει όλα όσα ονειρεύονται.

Κάτι τέτοια μας κάνουν οι φίλοι μας από την Τρόικα και μας κακομαθαίνουν...

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: