Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης

Παρακολουθούμε όλοι τις τελευταίες ημέρες την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου και του προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα.

Μια κόντρα, η οποία κρατάει καιρό τώρα αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες μέρες, έπειτα και από την "επίθεση" με γιαούρτι που δέχτηκε στην Κερατέα ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Σήμερα, 23/3, η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου, προέβη στην παρακάτω τοποθέτηση:

"Δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας, θα είμαστε κοντά στο λαό, άλλωστε γι’ αυτό μας ψήφισαν οι πολίτες", με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Πεταλωτή, να κάνει λόγο για: "οργανωμένες επιθέσεις αποδοκιμασίας κατά υπουργών στη διάρκεια των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου”, ενστερνιζόμενος έτσι την τοποθέτηση του ΛΑΟΣ, λίγες ημέρες πριν και φωτογραφίζοντας τον πολιτικό χώρο της Αριστεράς και πιο συγκεκριμένα του Συνασπισμού.

Τα παραπάνω, υποδηλώνουν εμμέσως πλην σαφώς κάποια πράγματα:

1) Οι Έλληνες πολίτες είναι κατευθυνόμενα όργανα διαφόρων πολιτικών δυνάμεων και δεν έχουν τη βούληση να πράττουν μόνοι τους κατά συνείδηση.

2) ότι στην κυβέρνηση γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα συμβούν επεισόδια στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου και γνωρίζουν ποιοι θα τα προκαλέσουν

3) Το προφανές: "Μας ψήφισαν οι πολίτες για να είμαστε κοντά στο λαό".

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τα παραπάνω, προσωπικά όμως έχω να πω τα εξής:

Σχετικά με το 1) Σας φτύνουν και νομίζετε ότι βρέχει. Για να αντιδράσει κάποιος σήμερα σε όσα του συμβαίνουν ΠΡΕΠΕΙ σώνει και καλά να είναι μέρος ενός πολιτικού κόμματος; Πιστέψτε με κύριοι της Κυβέρνησης. Αυτό που φοβόσαστε καιρό τώρα, έχει ήδη συμβεί: Οι Έλληνες πολίτες έχουν πάψει πια να είναι οι άβουλοι ψηφοφόροι που γνωρίζατε και με τη συνείδηση που έχουν αντιδρούν και δραστηριοποιούνται ενάντια σε όλα όσα υποφέρουν, κυρίως  λόγω των επώδυνων μέτρων που έχετε εντολές να περάσετε. Οι ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ!

Στο 2) Αυτό αποτελεί την πιο μαύρη μορφή προπαγάνδας. Η... μαντική ιδιότητα της κυβέρνησης, με αφήνει άφωνο. Όχι μόνο γνωρίζει ότι θα συμβούν επεισόδια στις διάφορες παρελάσεις που θα γίνουν, αλλά γνωρίζει και τον υποκινητή των επεισοδίων αυτών. Έτσι, έχουμε και τα νώτα μας καλυμμένα, ενώ σε περίπτωση που τελικά όντως συμβεί κάτι, θα έχουμε δικαιωθεί και θα τα ρίξουμε όλα στους διάφορους αποδιοπομπαίους τράγους. Για την... ταμπακέρα, πάλι τίποτα. Για ποιο λόγο δηλαδή θα έχουν συμβεί όσα συμβούν, εάν συμβούν.

Στο 3) Απομένει μόνο να γελάσουμε όλοι μαζί... "Μας ψήφισαν για να είμαστε κοντά στο λαό". Με την ανεργία στα ύψη, με την Υγεία και την Παιδεία στα μαύρα τους τα χάλια, με μια χώρα που ξεπουλιέται συνεχώς από τους κυβερνώντες της, ξαφνικά μας έπιασε ο πόνος για το λαό...

Επικίνδυνοι λαϊκισμοί, κυνήγι μαγισσών και ατελείωτη μαύρη προπαγάνδα, συνθέτουν το σκηνικό μιας κυβέρνησης η οποία βρίσκεται... στα πρόθυρα νευρική κρίσης και η οποία προσπαθεί μέσω περίεργων συμμαχιών να σταθεί στα πόδια της, εθελοτυφλώντας (ή μήπως κοροϊδεύοντας μας;) για τον τρόπο που έχει φέρει τα πράγματα και για τις δικές της ευθύνες.

Κλείνοντας, θα ήθελα εδώ να πω, ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης και πάνω απ' όλα ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ που δεν ανέχεται να τον κοροϊδεύουν άλλο...

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Pes ta re file!! N' agiasei to stoma soy!!!