Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Να δούμε ψηλά το τρόπαιο


Ο τέταρτος Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την σημερινή φιέστα των Πειραιωτών, για την επόμενη χρονιά καθώς και για την περίπτωση ανανέωσης του Πάρντο.


Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την φιέστα: « Το πιο σημαντικό είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μακάρι αυτό να συνδυαστεί με κάποιο ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός θέλει το απόλυτο και θα προσπαθήσει να το επιτύχει. Είναι σημαντική μέρα για την ομάδα. Κάναμε την επιλογή να μην χρησιμοποιήσουμε πολλά χρήματα για τη φιέστα. Δε θέλαμε να προκαλέσουμε με το να ξοδέψουμε πολλά χρήματα για τη φιέστα. Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως θα είναι φιέστα. Θα υπάρχουν κάποιες σχετικές εκδηλώσεις και σημασία έχει να χειροκροτήσουμε τους παίκτες της ομάδας. Να δούμε ψηλά το τρόπαιο στα χέρια του Νικοπολίδη και του Τοροσίδη».


Για τον Νικοπολίδη: «Καριέρα σαν του Αντώνη δεν έχουν πολλοί αθλητές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική και το έχει κατακτήσει ενώ και στην Ελλάδα έχει πάρει πολλούς τίτλους. Στον Ολυμπιακό πήρε πολλούς τίτλους και αγαπήθηκε από τον κόσμο παρότι αγωνιζόταν στον αιώνιο αντίπαλο. Πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό. Θα πρέπει να χαίρει εκτίμησης και των υπολοίπων φιλάθλων από όλες τις ομάδες. Χαιρόμαστε που θα σηκώσει άλλο ένα πρωτάθλημα. Του ευχόμαστε ότι είναι καλύτερο. Δεν αποκλείουμε το να συνεργαστούμε σε άλλο πόστο. Η πόρτα είναι ανοικτή για όσους έχουν προσφέρει σε αυτήν την ομάδα».

Για την νέα χρονιά και το σχεδιασμό: « Είναι καλό ότι θα έχουμε τον ίδιο προπονητή και την νέα χρονιά. Είναι σπάνιο να μένει ένας προπονητής στον Ολυμπιακό και για δεύτερη χρονιά. Κρατάμε τις βάσεις από την φετινή χρονιά. Η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.  Εμείς θα κυνηγήσουμε να κατακτήσουμε τις δύο εγχώριες διοργανώσεις και να κάνουμε μία καλή πορεία στην Ευρώπη.  Σίγουρα υπήρξαν και λάθη όμως νομίζω οι σωστές κινήσεις που κάναμε ήταν περισσότερες. Είχαμε  μια άψογη συμπεριφορά των φιλάθλων μας εντός και εκτός και αυτό το κρατάμε εκτός από εκείνο το δίλεπτο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η νέα διοίκηση είχε τη χαρά να πετύχει με την πρώτη και πήρε το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο κάτι τέτοιο από την  πρώτη χρονιά. Η παρουσία του προέδρου ήταν πολύ σημαντική. Τα λάθη ήταν λιγότερα και στόχος μας θα είναι να μην τα επαναλάβουμε. Ο Ολυμπιακός «Γεννήθηκε πρωταγωνιστής» και κάθε χρόνο πρέπει να είναι πρώτος. Δεν έχουμε πολλά πράγμα τα να αλλάξουμε».


Για το ντέρμπι και την εισβολή των φιλάθλων: «Ήταν μια ατυχής επιλογή αυτών που μπήκαν στο γήπεδο. Δεν μπορούν όμως να χαλάσουν την άψογη εικόνα όλης της χρονιάς. Το αφήνουμε πίσω μας. Μας ξέφυγε. Θα προσπαθήσουμε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: « Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας την νέα χρονιά. Δυστυχώς λόγω των χρημάτων που ζητάνε οι ομάδες τους δεν είναι εφικτό πολλές φορές να αποκτήσεις έναν παίκτη. Δεν μας αρέσει να βλέπουμε με 10 ξένους ποδοσφαιριστές ούτε στην ομάδα μας ούτε γενικά και στις υπόλοιπες. Δεν είναι κάτι σωστό και δεν αρέσει ούτε στους φιλάθλους μας. Θα το κοιτάξουμε και αυτός είναι ο στόχος μας, στο σημείο όμως που μπορεί να γίνει εφικτό».

Για τις ανανεώσεις Αβραάμ και Τοροσίδη: «Και ο Αβραάμ και ο Τοροσίδης θέλουμε να μείνουν στην ομάδα για πολλά χρόνια. Μακάρι να μείνουν αρκετά χρόνια κοντά μας. Με τον Αβραάμ είμαστε σε προφορική συμφωνία και θα ανανεώσει και για τα επόμενα χρόνια και το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον Τοροσίδη».

Για τους Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο: «Οποιαδήποτε ομάδα θα ήθελε τους συγκεκριμένους παίκτες στην ομάδα τους. Σίγουρα  δεν μπορούν να μην μας ενδιαφέρουν. Θα το δούμε και στη συνέχεια αυτό. Τώρα πρέπει να χαρούμε τη φιέστα και την απονομή. Έχουμε χρόνο να κάνουμε τον σχεδιασμό μας, όχι τον Ιούνιο και τον Αύγουστο αλλά σε 4-5 εβδομάδες. Ο σχεδιασμός άλλωστε ήδη έχει ξεκινήσει».


Για τον Μαθία : «Δεν υπάρχει ακόμα κάποια συμφωνία. Είμαστε κοντά αλλά τις επόμενες μέρες θα ξέρουμε».

Για τον Πάρντο: «Ο Ολυμπιακός δεν συμφώνησε με τα λεφτά του Πάρντο και όχι ο Πάρντο μ τον Ολυμπιακό. Δεν θεωρώ ότι ο Πάρντο δε θα ήθελε να συνεχίσει στον Ολυμπιακό ωστόσο τα χρήματα που ζήτησε δεν μπορεί να του δώσει ο Ολυμπιακός. Το πρώτο χέρι σε τέτοιες περιπτώσεις το έχουν οι ομάδες. Έχει επιλογές ο Ολυμπιακός για να πάρει τερματοφύλακες. Ο Πάρντο πρέπει να κοιτάξει τι θα κάνει».

Για την μεταγραφολογία: «Δε θέλω να μπω σε μια ονοματολογία. Έχουμε χρόνο μπροστά μας να ψάξουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Ο Χαβίτο έχει κλείσει από τον Ιανουάριο».

Για την μη τηλεοπτική μετάδοση της φιέστας: «Είναι κρίμα να μην δείξει την φιέστα η ΝΕΤ  και που δεν άλλαξε για μισή ώρα το πρόγραμμά της για να το μεταδώσει. Είναι κρίμα που πληρώνει τόσα χρήματα όλη την χρονιά, βρίσκεται κοντά στην ομάδα κα δείξει την απονομή. Στην Ελλάδα συμβαίνουν τέτοια ευτράπελα».

επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: