Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Στους δρόμους για την αγάπη τους!

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 3 µ.µ. στον ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί όπου δέκα σύνδεσµοι της ΑΕΚ από όλη την Ελλάδα απηύθυναν κάλεσµα διαµαρτυρίας προκειµένου «η κοινή φωνή του κόσµου της ΑΕΚ να φτάσει στα αυτιά όλων των ανίκανων διαχειριστών της καταστροφής», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν..






Ο κόµπος για τους οπαδούς της Ενωσης έχει φτάσει στο χτένι. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οµάδα και κυρίως το γεγονός πως δεν φαίνεται να αχνοφέγγει µια χαραµάδα προοπτικής για την επόµενη ηµέρα τους έχει κάνει να φτάσουν στα όριά τους. Η απαίτηση προς τους µετόχους ξεκάθαρη... «Απαιτούµε:
1) Μετά και τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του (ελλιπέστατου κατά τ' άλλα) διαχειριστικού ελέγχου κι αφού πρώτα επιστραφούν τα ''εξαφανισµένα'' λογιστικά βιβλία των χρήσεων 2005-2006, να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι καταχράστηκαν τα χρήµατα της ΑΕΚ και του Λαού της.
2) Να αρθούν οι υποθήκες, να δοθεί το µετοχολόγιο που κρύβουν επιµελώς.
3) Να φύγουν τώρα όλοι οι ψευτοσωτήρες και ο κάθε απίθανος υπάλληλος-διαχειριστής τους, αφού πρώτα υποχρεωθούν να πληρώσουν τα χρέη-θηλιά που οι ίδιοι δηµιούργησαν στην πλάτη της ΑΕΚ.
Στους δρόμους για την αγάπη τους!
Τονίζουµε πως σε αυτήν την υπόθεση η Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως δεν φταίει σε τίποτε και κανείς δεν έχει το δικαίωµα να της προσάψει οτιδήποτε. Ζητάµε, λοιπόν, να προσωποποιηθούν οι ευθύνες και να πληρώσουν οι πραγµατικοί υπαίτιοι. Επιτέλους σε αυτόν τον τόπο δεν µπορεί µια ζωή κάποια λαµόγια να ρηµάζουν και να καταστρέφουν και στο τέλος να περνάνε ''άβρεχτοι το ποτάµι''.
ΑΕΚτζή, µη σιωπάς άλλο. Συνειδητοποίησε ότι, εάν δεν λυθούν αυτά τα ζητήµατα, δεν πρόκειται να υπάρξει ενδιαφέρον από οποιονδήποτε σοβαρό και φερέγγυο επενδυτή. Μην ξεχνάς, για την ΑΕΚ πάντα υπάρχει επόµενη µέρα. Το µέλλον της ΑΕΚ είναι στα χέρια σου.
Αντίδρασε - δώσε το ''παρών'' την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 3 µ.µ. στη Νέα Φιλαδέλφεια.
ΠΑΤΗΣΙΑ CLUB, ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ, Σ.Φ. ΑΕΚ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, Σ.Φ. ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΡΙΣΣΟΣ CLUB (ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ), ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ CLUB, Σ.Φ. ΑΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Σ.Φ. ΑΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Φ. ΑΕΚ ΛΑΜΙΑΣ, ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.
ΥΓ.: Η συµµετοχή άλλων συνδέσµων και συλλογικοτήτων είναι ανοικτή και επιβεβληµένη. ΑΔΕΛΦΙΑ, ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ» αναφέρει η κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη από τους φίλους της Ενωσης.
Πάντως, το σηµερινό δεν είναι το πρώτο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι «κιτρινόµαυροι» φίλαθλοι. Μόνο στο πρόσφατο παρελθόν οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν βγει πέντε φορές στους δρόµους και στις δύο µάλιστα από αυτές πέτυχαν το στόχο τους...
Εσπασαν αποκωδικοποιητές, έδιωξαν τη NetMed!
Οι αγώνες των οπαδών της ΑΕΚ για να βρει η οµάδα µια διοικητική σταθερότητα και να µπορέσει να επανέλθει στον δρόµο των επιτυχιών ξεκίνησαν το 2001.
Τον Αύγουστο εκείνου του έτους µε πρωτοβουλία του πιο δυναµικού συνδέσµου οργανωµένων οπαδών, της Original, την οποία ακολούθησαν και άλλοι σύνδεσµοι αλλά και απλοί φίλοι της οµάδας, µαζεύτηκαν περισσότεροι από 2.000 φίλαθλοι στην Κάντζα έξω από τα γραφεία της NetMed.
Η διαµαρτυρία αφορούσε τον τρόπο που η ολλανδική πολυεθνική µαζί µε την αγγλική Enic διοικούσαν την οµάδα, την απόφασή τους να κλείσουν την κάνουλα της χρηµατοδότησης και να συµβάλουν µε τον τρόπο τους στη συρρίκνωση της ΑΕΚ και το γεγονός ότι δεν έβαζαν πωλητήριο για να έρθει ένας επενδυτής που θα συνέβαλλε στη διοικητική σταθερότητα.
Τα συνθήµατα και τα πανό κατά της ολλανδικής εταιρείας ήταν πολλά, οι φωνές για την αποχώρηση των τότε διοικούντων ακόµα περισσότερες.
Επεισόδια δεν υπήρξαν, µε τους φιλάθλους να αρκούνται στο σπάσιµο αποκωδικοποιητών στέλνοντας έτσι ξεκάθαρο µήνυµα.
Μάλιστα, η αντίδραση των οργανωµένων και µη οπαδών τότε απέφερε καρπούς, µε τους Ολλανδούς να παραχωρούν τις µετοχές τους δύο µήνες µετά υπό την ασφυκτική πίεση των φιλάθλων...
«Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια»!
Το διαχρονικό αίτηµα των φιλάθλων της ΑΕΚ από την ηµέρα που γκρεµίστηκε το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι άλλο από την ανακατασκευή του στον ίδιο ιστορικό χώρο.
Το σύνθηµα «γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια» ακούγεται σε όλες τις µαζικές και µη συγκεντρώσεις των οπαδών της Ενωσης και αποτελεί κοινή απαίτηση όλων των ΑΕΚτζήδων.
Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2004 οι «κιτρινόµαυροι» οπαδοί βγήκαν ξανά στους δρόµους διαµαρτυρόµενοι για το θέµα του γηπέδου, καθώς λόγω των διαρκών προσφυγών του δήµου και των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας τα έργα στην περιοχή δεν ξεκινούσαν και η ανέγερση του γηπέδου παρέµενε όνειρο.
Ετσι δύο και πλέον χιλιάδες οπαδοί της Ενωσης κατέκλυσαν την οδό Δεκελείας και έκλεισαν για κάποια λεπτά την εθνική οδό Αθηνών - Λαµίας, µε το σύνθηµα «γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια» να υποδηλώνει το ξεκάθαρο αίτηµά τους.
Σε εκείνο το συλλαλητήριο συµµετείχε η Original, οι «Defenders», µέλη της «Ενωσης 1924», καθώς και γνωστοί καλλιτέχνες, µε την πορεία να λήγει χωρίς παρατράγουδα στο δηµαρχείο.
Μάλιστα, έπειτα από λίγες ηµέρες διοργανώνεται νέα συγκέντρωση διαµαρτυρίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην οποία όµως τα πράγµατα ξέφυγαν, µε τους φιλάθλους να προχωρούν σε βανδαλισµούς στους γύρω δρόµους και εκτεταµένα επεισόδια κοντά στο δηµαρχείο της πόλης.
Πάντως, φαίνεται πως οι κινητοποιήσεις δεν έχουν φέρει µέχρι στιγµής κανένα αποτέλεσµα, µε το γηπεδικό πρόβληµα να εξακολουθεί να αποτελεί ανοιχτή πληγή για την ΑΕΚ...
Οι «κυνηγηµένοι πρόσφυγες» και το άρθρο 44
Οι διαµαρτυρίες και τα συλλαλητήρια της ΑΕΚ δεν σταµατούν εδώ.
Σχεδόν ένα χρόνο µετά οι οπαδοί της Ενωσης κατεβαίνουν εκ νέου στους δρόµους για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο για την οµάδα τους και να διαµαρτυρηθούν για τα οικονοµικά της ΠΑΕ.
Βλέπετε, η κακή διαχείριση είχε φέρει την «κιτρινόµαυρη» εταιρεία να χρωστάει περίπου 97,6 εκατ. ευρώ στο Δηµόσιο και περισσότεροι από 10.000 οπαδοί του «δικέφαλου» πραγµατοποίησαν στις 10 Οκτωβρίου του 2004 πορεία από την πλατεία Κλαυθµώνος µέχρι το Σύνταγµα προκειµένου να απαλειφθεί το µεγαλύτερο µέρος των χρεών και να ρυθµιστούν τα υπόλοιπα.
Μάλιστα, λίγες ηµέρες αργότερα πραγµατοποιήθηκε δεύτερη πορεία µε κατάληξη στα γραφεία της Νέας Δηµοκρατίας στην οδό Ρηγίλης µε το τεράστιο πανό που ανέγραφε: «1922 - Πρόσφυγες κυνηγηµένοι από τους Τούρκους. 2004 - Πρόσφυγες κυνηγηµένοι από τους Ελληνες» να προκαλεί εντυπώσεις.
Η τότε κινητοποίηση των «κιτρινόµαυρων» οπαδών απέφερε τελικά το πολυπόθητο αποτέλεσµα, µε την ΠΑΕ ΑΕΚ να µπαίνει στο άρθρο 44 και να λύνει αρκετά από τα τότε προβλήµατά της...
Η παραµονή του Σκόκο και
η αγανάκτηση µε τους µετόχους Το τελευταίο συλλαλητήριο που πραγµατοποίησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ πριν από το σηµερινό διοργανώθηκε πέρυσι. Το σηµείο συνάντησης ήταν και τότε η Νέα Φιλαδέλφεια, µε τους «κιτρινόµαυρους» φιλάθλους να διαµαρτύρονται για τη διοικητική αβεβαιότητα και την αδυναµία των µετόχων να επενδύσουν και να δώσουν µια προοπτική στο σύλλογο.
Μάλιστα, αφορµή του συλλαλητηρίου στάθηκε η συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο Σταύρος Αδαµίδης, µέσω της οποίας επικοινωνούσε πως λόγω των οικονοµικών προβληµάτων η ΠΑΕ ήταν ανοιχτή στην πώληση του Νάτσο Σκόκο ακόµα και σε Ολυµπιακό ή Παναθηναϊκό.
Από το περσινό συλλαλητήριο απουσίαζε η Original, η οποία στήριζε τον Αδαµίδη, αλλά δεν έλειψε η δυναµική παρουσία των υπόλοιπων συνδέσµων.
Επώνυµοι και ανώνυµοι φίλοι της Ενωσης απαιτούσαν την αποµάκρυνση της διοίκησης, µάλιστα περιέφεραν και ένα σκιάχτρο που συµβόλιζε τον Σταύρο Αδαµίδη, ζητούσαν τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ και καλούσαν τους µετόχους να ανοίξουν το δρόµο σε νέους επενδυτές για να ξαναγίνει η ΑΕΚ ανταγωνιστική.
Ωστόσο, τα αποτελέσµατα δεν ήταν τα αναµενόµενα, µε το σηµερινό συλλαλητήριο να διοργανώνεται από τους ίδιους δέκα συνδέσµους, για τους ίδιους περίπου λόγους και την Οriginal να απέχει εκ νέου...

επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός
πηγή : sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: