Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ο Μπέος και τα «στημένα»...

Μία αποκάλυψη του zougla.gr, σχετικά με τα «στημένα» ματς που εδώ και καιρό ερευνά η ΟΥΕΦΑ, σε συνδυασμό με όσα έχουν ακουστεί φέτος για κασέτες κ.α., αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, πόσο «βρώμικος» είναι ο θαυμαστός χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου...

Η ιστοσελίδα zougla.gr λοιπόν μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή "Πέτρα του Σκανδάλου", έφερε σήμερα στο «φως» της δημοσιότητας, την εν κρυπτώ κατάθεση του Γκράχαμ Πίκερ, συντονιστή του πειθαρχικού τμήματος της ΟΥΕΦΑ, στις 21 του περασμένου Φλεβάρη στις εισαγγελικές αρχές.
Στην κατάθεσή του αυτή, ο Πίκερ τονίζει χαρακτηριστικά, πως το 90% των 40 «ύποπτων» παιχνιδιών που υπάρχων στο φάκελο, είναι διεφθαρμένα, ενώ ανέφερε πως ο παράγοντας, το όνομα του οποίου έχει τις πιο συχνές αναφορές, είναι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος...
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, πως το τμήμα οικονομικού εγκλήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, ερευνά εδώ και καιρό την υπόθεση αυτοί και οι πρώτοι είκοσι ύποπτοι, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στις 31 Μαίου...
Διαβάστε αναλυτικά την κατάθεση του Γκράχαμ Πίκερ, όπως τη δημοσίευσε το zougla.gr:

«Το σύστημά μας βασίζεται σε πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους παρόχους στοιχηματισμού, τις οποίες επεξεργάζονται ειδικοί στοιχημάτων οι οποίοι παρακολουθούν τις εταιρείες στοιχημάτων και παρέχουν την εξέλιξη του στοιχηματισμού. Οι αναφορές στηρίζονται στη στατιστική ανάλυση και έχουμε ειδικούς στοιχημάτων οι οποίοι καταλήγουν στα συμπεράσματα περί του αν ένας αγώνας είναι ύποπτος. Σε ποσοστό 90% τα αποτελέσματα είναι ακριβή γιατί οι αριθμοί δεν λένε ψέματα», κατέθεσε ο κ. Πίκερ ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

«Ο υπεύθυνος για το στήσιμο ενός αγώνα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, όπως μέλη ομάδας οργανωμένου εγκλήματος ή ο πρόεδρος της ομάδας ή κάποιος ατζέντης των παικτών, ο οποίος υπόσχεται στους παίκτες ή στους διαιτητές χρηματικές αποδοχές, δύναμη, κάποια καλή μετεγγραφή ή άλλα δώρα». 

Μάλιστα, στην κατάθεσή του ο συντονιστής πειθαρχικού τμήματος της UEFA δεν παραλείπει να κάνει σαφή αναφορά στο όνομα του γνωστού ποδοσφαιρικού παράγοντα, Αχιλλέα Μπέου, για τον οποίο λέει ότι υπάρχουν αρκετές αναφορές.

«Το όνομα το οποίο εμφανίζεται πιο συχνά μέσω αναφορών που έχουμε από την Ελλάδα είναι αυτό του Αχιλλέα Μπέου», λέει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ωστόσο ότι η UEFA «ερευνά μόνο τα παιχνίδια και όχι τα πρόσωπα». 



Και το ματς του Διαγόρα με τον Ατρόμητο για το κύπελλο, ανάμεσα στα «ύποπτα»!


Μια ακόμα αποκάλυψη που έγινε στη ραδιοφωνική εκπομπή ήταν εκείνη των «άκρως εμπιστευτικών» εγγράφων της UEFA προς την ΈΠΟ που αφορούν τους δυο φετινούς διεφθαρμένους αγώνες. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα ανάβει φωτιά στο θεσμό του ελληνικού Κυπέλλου καθώς εμπλέκει την ομάδα του Ατρόμητου, που έφτασε μέχρι τον τελικό. Ο αγώνας που θεωρείται «ύποπτος» είναι ο επαναληπτικός του Ατρομήτου με τον Διαγόρα στη Ρόδο, τον οποίο και κέρδισαν οι φιναλίστ του κυπέλλου με σκορ 1-0. Το άλλο «ύποπτο» φετινό παιχνίδι, είναι ο αγώνας της Ηλιούπολης με τον Λεβαδειακό, που έληξε με σκορ 2-4!

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι ήδη έχουν αποσταλεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε εννιά χώρες του εξωτερικού, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.




















Πηγή: sportculture.gr
Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: